Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençtürk’ten Diyanet’e tepki! “Vatana zerre katkısı yok”

Cuma hutbesinde kurucusu Atatürk’e yer vermeyen Diyanet’e tepki gösteren Avukat Nazım Gençtürk, “Atatürk’ün adını anmayı dahi zúl sayanların bu vatana zerre katkısı da yoktur, sevgisi de” dedi.

Cuma hutbesinde kurucusu Atatürk'e

Son 8 yıldır 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim’de kutladığımız milli bayramlarda ve 10 Kasım’a denk gelen Cuma hutbelerinde Atatürk’ü yok sayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün okunan Cuma hutbesinde yine Atatürk’e yer vermedi. Diyanet tarafından hutbede Atatürk’ün bir kez daha yok sayılmasına CHP’li Avukat, eski İl Başkan Vekili Nazım Gençtürk tepki gösterdi.

“ATATÜRK DİYEMEMİŞSİN”

10 Kasım ve Cuma Hutbesi başlıklı bir açıklama yapan Gençtürk Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın fotoğrafını paylaştığı açıklamasında, “Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş; Bütün sıkıntılara rağmen morali yüksek, ümidi diri tutma iradesi demişsin ama ATATÜRK diyememişsin. Zalimlerin zulmüne rağmen hak ve hakikatten ayrılmamak demişsin, bu yolda asla yılgınlığa kapılmamak demişsin ama ATATÜRK diyememişsin. İlmin, irfanın ve bilimin ışığında çalışmaktan bahsetmişsin; ATATÜRK diyememişsin…

“VATANA KATKISI YOKTUR”

Yeryüzünün imarı, güvenli bir geleceğin inşası için sorumluluklar alanlar demişsin ama ATATÜRK diyememişsin… Şanlı ecdadımız, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz demişsin; ATATÜRK diyememişsin… Bu toprakları bize vatan kılmak için var gücüyle gayret gösterenler demişsin ama yine ATATÜRK diyememişsin… Böyle bir günde, Atatürk’ün adını anmayı dahi zúl sayanların bu vatana zerre katkısı da yoktur, sevgisi de” ifadelerini kullandı.