Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genel İş’ten anket açıklaması! “İspiyonlama uygulaması değil”

İzmit Belediyesinin tartışma yaratan anketi ile ilgili konuşan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, anketin kurum için iletişimi güçlendirmek için yapıldığını ifade ederek “bir ispiyonlama uygulaması değil. Birileri böyle görmek istediği için böyle değerlendiriyor” dedi

İzmit Belediyesinin tartışma yaratan

İzmit Belediyesi’nin personele yönelik BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Şirketine yaptığı anket bazı işçilerde rahatsızlık yarattı. Yaklaşık 60 soruluk ankette belediye işçilerine yöneltilen bazı sorular “ispiyonculuk” talebi olarak yorumlandı. “Amacımız, mesai arkadaşlarınızın ve hizmet sunmakta olduğunuz vatandaşlarla yaşadığınız sorunlar ve beklentilerinizi tespit etmek ve bunlara en uygun çözümler bulmaktır” denilen ankette yer alan “Müdürlüğünüzde işini savsaklayanlar, zamanında ve tam olarak yapmayanlar kimlerdir?”, “Mesai arkadaşlarınız arasında müdürünüz, amiriniz ya da bölüm sorumlunuz ile daha yakın iletişim kurduğu için kayırılanlar kimlerdir?” gibi sorular yer aldı. 

“İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN YAPILMIŞ”

Tartışmalara neden olan anket ile ilgili Belediyede örgütlü olan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük gazetemize açıklamalarda bulundu. Sürecin doğal bir süreç olduğunu ifade eden Küçük, isim yazılmayan anketin verimlilik arttırmak için yapıldığını ifade etti. Anketin bir iletişim memnuniyeti anketi olduğunu ifade eden Küçük, “Bir işyeri ziyaretinde gördüm. Rica ile kısa bir süreliğine göz atma fırsatı buldum. Yaklaşık 60 soruluk bir anket. İsim istenmiyor. Kurum içi iletişimi güçlendirmek amacı yapılmış bir anket” ifadelerini kullandı. 

“KİMSE DOLDURMAK ZORUNDA DEĞİL”

Anketin, yönetim ile çalışanlar arasında iletişimin durumunun tespiti için yapıldığını ifade eden Küçük, “Firmalarda bu tür anketler doğaldı. Müdürlerle amirlerle aranız nasıl diye soruyor. Bu doğal bir süreç. Soruda zorunlu isim istemiyor. Kimse bunu doldurmak zorunda değil. Burada anket firması verimliliği ölçmekle ilgili yapmıştır. Direk isim istemiyor. Belediyeye ilgili yetkililerle görüştüm. Bir çok kişi belediye içinde de zaten şikayetlerini iletebiliyor. Yazmak isteyen yazabilir yazmak istemeyen yazmaz. 

“KAYIRMALAR VAR MI TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Personeller arasında kayırılma var mı bunu tespit etmeye çalışılıyor. Bu verimliliği arttırma meselesi. Bir bakış açısı meselesi. Anket firması daha profesyonel şekilde ifade edebilirdi. Direk isim isteme şeklinde değil. İsteyen vatandaş nasıl bir sorunu şikayetini bildiriyorsa işçiler de bildirebiliyor. Zorunlu bir ispiyonlama uygulaması değil. Birileri böyle görmek istediği için böyle değerlendiriyor. Kimse isim istenmiyor kimse suçlanamaz. Verimliliği arttırmak için stratejik bir anket. Sorunların çözümü için yapılıyor” ifadelerini kullandı.