Bartın Amasra’da deprem korkuttu! Çevre illerde hissedildi

Bartın'ın Amasra ilçesinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, sarsıntı yerin 9,3 km derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise başlangıçta 4,9 büyüklüğünde duyurduğu depremi daha sonra 5,0 olarak güncelledi.

Bartın Amasra’da deprem korkuttu! Çevre illerde hissedildi
Bartın'da deprem meydana geldi

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen depremler, halkta büyük bir endişe yaratmaya devam ediyor. Son olarak, AFAD'ın verilerine göre Bartın'ın Amasra ilçesinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Bu şiddetli sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. Depremin detayları ise şöyle: 4.8 büyüklüğünde (Mw) olan sarsıntı, Karadeniz açıklarında, Amasra'nın 119.64 km uzağında, 11 Ekim 2024 tarihinde, saat 10:16:41 TSİ'de meydana geldi. Depremin derinliği ise 9,33 km olarak belirlendi.

KANDİLLİ AÇIKLADI

AFAD'ın ardından Kandilli Rasathanesi de Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen depremin verilerini duyurdu. Kandilli, AFAD'ın raporuna göre depremin büyüklüğünü 4,9 olarak kaydetti. Kandilli'nin açıkladığı verilere göre depremin detayları ise şu şekilde: 11 Ekim 2024 tarihinde, saat 10:16:41 TSİ'de gerçekleşen sarsıntının derinliği 13,7 km olarak belirlendi.

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ
Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen 4,8 (AFAD) - 4,9 (Kandilli) büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Sarsıntının Sakarya, Zonguldak ve İstanbul'un bazı bölgelerinde hafif bir şekilde duyulduğu bildirildi.

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ REVİZE ETTİ
Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi güncelledi. İlk etapta depremin büyüklüğünü 4,9 olarak belirleyen Kandilli, bu veriyi 5,0 olarak revize etti. Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı yeni verilere göre, depremin gerçekleştiği zaman 11 Ekim 2024 tarihinde saat 10:16:38 TSİ olup, derinliği 7,5 kilometre olarak kaydedilmiştir.

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI
Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar herhangi bir ihbar almadık. Araştırma ve inceleme çalışmalarımız devam ediyor. Arazide bulunduğum için sarsıntıyı hissetmedim ancak ilçe merkezinde hissedenler olduğu bilgisini aldım," dedi.

Kaynak: TGRT HABER
Bartın Amasra Deprem