İzmit Belediyesi’nin düzenlediği Glutensiz Mutfak Atölyesi’yle sağlık ve lezzet bir arada

İzmit Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri (PKU) hastalarının beslenme ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Glütensiz Mutfak Atölyesi ile hem sağlık hem de lezzeti bir araya getiriyor.

İzmit Belediyesi’nin düzenlediği Glutensiz Mutfak Atölyesi’yle sağlık ve lezzet bir arada
Kocaeli Gazetesi- İzmit Belediyesi’nin düzenlediği Glutensiz Mutfak Atölyesi

İki yıldır düzenlenen bu atölye, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği iş birliğiyle gerçekleştiriliyor ve katılımcılara glütensiz tarifler sunarak sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı hedefliyor. Her ayın ikinci çarşamba günü yapılan etkinlikte, bu ayın tarifi glütensiz patates salatası oldu.

İzmit Belediyesi’nin düzenlediği Glutensiz Mutfak Atölyesi’yle sağlık ve lezzet bir arada - Resim : 1

‘DÜZENLİ GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ’

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, "2022 yılında başlattığımız Glütensiz Mutfak Atölyesi projesiyle iki yılı geride bıraktık. Her ay Down Cafe'de düzenlediğimiz bu etkinlikte, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği üyeleriyle glütensiz tarifler hazırlıyor ve katılımcılarla birlikte yiyoruz. Aynı zamanda, 2021'den bu yana çölyak ve PKU hastalarına düzenli olarak gıda desteği sağlıyoruz" dedi.

‘29 EKİM TEMASIYLA KIRMIZI BEYAZ GİYİNDİK’

Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar da etkinliğin büyük bir terapik etkiye sahip olduğunu vurgulayarak, "İzmit Belediyesi’nin destekleriyle her ay gerçekleştirdiğimiz bu atölye, dernek üyelerimiz için bir terapi niteliğinde. Ekim ayı olması dolayısıyla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için 29 Ekim temasıyla kırmızı beyaz giyindik" ifadelerini kullandı.

İzmit Belediyesi’nin düzenlediği Glutensiz Mutfak Atölyesi’yle sağlık ve lezzet bir arada - Resim : 2

Kaynak: Haber Bülteni
Yasemin Gözkonan Glütensiz Mutfak Atölyesi İzmit Belediyesi