Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gent Hangi Ülkenin Şehri?

Orta Çağ’ın Modern Kenti, Üç Kuleli Şehir veya Kuzey’in Venedik’i… Bu nitelendirmeler tek bir dünya şehri için yapılıyor: Gent! Gent şehri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri bu yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz.

Orta Çağ’ın Modern Kenti,

Gent şehri, günümüzde dünya çapında önemli liman kentleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda üniversite öğrencilerinin birçoğu özellikle ERASMUS programı ile Gent şehrine gitmeyi planlamaktadır. Hem bir liman kenti hem de üniversite kenti olan Gent, Belçika’da yer almaktadır. Çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan bu kent; dar sokakları, rengarenk evleri, bisikletleri, meşhur çikolataları ve waffleları ile eğlenceli ve bir o kadar da romantik anlar yaşanmasına imkan sunuyor.

Gent şehri; Belçika’nın Flaman Bölgesi’ndeki Lys ve Schelde Nehirlerinin birleştiği noktada yer alır. Şehirde Felemenkçe dili hakimdir. Kent adını, Kelt dilindeki Ganda kelimesinden almaktadır. Ganda kelimesi ise ‘iki nehrin kesiştiği yer’ anlamına gelir. Günümüzde Gent olarak anılan şehir, yedinci yüzyıldan önce tahıl, ardından ise kumaş ticareti ile zenginleşen Gentliler tarafından kurulmuştur.

GENT ŞEHRİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Tarihi bir üniversite kenti olarak bilinen Gent, üniversite öğrencilerinin sayısı ile oldukça yüksek bir nüfusa sahiptir. Gent; geniş meydanları, görkemli taş binaları, katedralleri ve rengarenk evleri ile Belçika’nın en gözde şehirlerinden birisidir. Bölgenin iki önemli nehrinin kesiştiği yerde bulunan Gent, özellikle Orta Çağ döneminin en büyük ve en zengin şehirlerinden bir olarak biliniyordu. Ancak bu özellikleri günümüzde Amsterdam taşımaktadır.

Gent şehri hali hazırda oldukça önemli bir liman kenti olmasının yanı sıra dünyanın en gözde üniversite kentleri arasında da yer almaktadır. Aynı zamanda şehir, Brüksel ve Anvers’ten sonra Belçika’nın en büyük üçüncü şehir olma özelliğine de sahiptir.,

NICHOLAS KİLİSESİ

Gent şehrine ‘Üç Kuleli Şehir’ denmesini sağlayan yapılardan biri St. Nicholas Kilisesi’dir. Diğer yapılar ise St. Bavo Katedrali ve Belfort Kulesi’dir. St. Nicholas Kilisesi, gotik mimarisi ile dikkat çekmektedir. Yapının en görkemli kısmı ise sahip olduğu kulesidir. Oldukça uzun bir inşa sürecine sahip olan bu kilisede, dünyaca ünlü Fransız org yapımcısı Aristide Cavaille-Coll tarafından on dokuzuncu yüzyılda üretilen müzik aletleri sergilenmektedir.

BELFORT EN LAKANHAL

Çan Kukesi olarak bilinen bu yapı, Gent kentinin en önemli mimarilerinden biridir. 1313 ila 1380 yılları arasında inşa edilen kule, taş ustası Jan van Haelst tarafından yapılmıştır. 91 metre yüksekliğe sahip olan bu kule, aslına uygun olarak günümüze kadar çok kez tadilattan geçirilmiştir. Aynı zamanda kulenin üst kısmında, şehrin simgesi olarak kabul edilen bir ejderha figürü yer alır.

GRAVENSTEEN (KONTLAR KALESİ)

Gent şehrinde görülmesi gereken bir diğer önemli yapı ise Kontlar Kalesi’dir. 1180 yılında Kont Philip tarafından inşa ettirilen kale, Leie Nehri’nin kıyısında yer alır. On dördüncü yüzyıla kadar Flaman Kontları tarafından kullanılan kale, geçmiş yıllarda adliye ve cezaevi olarak kullanılmıştır. Hatta bir dönem bu kalenin fabrika olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Kontlar Kalesi, on dokuzuncu yüzyılın sonunda belediye tarafından satın alınmış ve günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Yapının içinde yer alan hapishane bölümünde işkence ve idam için kullanılan birçok alet yer alır.

AZİZ BAVO KATEDRALİ (SİNT BAAFSKATHEDRAAL)

942 yılında inşa edilen St. John Şapeli, Çan Kulesi’nin arka kısmında yer alır. 89 metre uzunluğundaki kule sayesinde halk, felaketlere ve düşman saldırılarına karşı önceden uyarılmıştır. Günümüzde ise bu yapının içinde Hubert ve Jan van Eyck tarafından yaratılan Mistik Kuzunun Şenliği tablosu yer almaktadır.

Tüm bunların yanı sıra Gent şehrinde görülmesi gereken önemli lokasyonlar arasında şunlar yer alır;

  • Gent Güzel Sanatlar Müzesi
  • Gent Şehir Müzesi
  • Çağdaş Sanatlar Müzesi
  • Michael Kilisesi
  • Korenmarkt
  • Vooruit
  • House of Alijn
  • Veldstraat

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu haberin fotoğrafı yok
Sıradaki Haber KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÖĞRENME EKRANI 2024: KPSS Sınav Yeri Açıklandı Mı, Ne Zaman Belli Olacak? Sınav Yeri Sorgulama KPSS 2024