Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Getir Kocaeli’de elektrikli araç fabrikası kuruyor! GetGo

Kısa sürede Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan Getir Firması Kocaeli’de elektrikli Mikromobilite araç fabrikası kuruyor. Firma yatırım kapsamında 636 kişiyi istihdam edecek.

Kısa sürede Türkiye’nin en

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ağustos ayında 1301 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 78 milyar 956 milyon 774 bin 642 lira olarak hesaplandı ve bu yatırımlarla 25 bin 377 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Yatırım Teşvik Belgesi alan firmalar arasında çok sayıda Kocaelili firma yer aldı.

GETİR KURUYOR

Kocaeli’de en çok dikkat çeken yatırım 44 milyon 593 bin 534 TL’lik yatırım ile GETGO Teknoloji Anonim Şirketi oldu. Motorlu kara taşıtları üretecek olan firma iş sahalarında kullanılmak üzere elektrikli araç üretimi gerçekleştirecek. Yabancı Sermaye olarak gözüken firma Getir’in bağlantılı olduğu Hollanda merkezli Experiments B.V. tarafından kuruldu.

YENİ TESLİMAT SİSTEMİ

Son zamanlarda aldığı yatırımlar ile birlikte dünyaya açılan Getir Firmasının bir teslimat girişimi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Teslimatlarda kullanmak üzere GetGo isimli yeni bir girişime imza atan Getir, elektrikli teslimat araçları projesini yeni fabrika ile birlikte başlatacak. İstanbul’da kurulan GetGo‘nun kurucuları arasında; Getir’in bağlantılı olduğu Hollanda merkezli Experiments B.V. ve Ali Rıza Alptekin (CEO) görünüyor. Fabrikada üretilecek araçlarında Türkiye Pazarında mı Hollanda pazarında mı kullanılacağı henüz bilinmiyor.

636 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Getoo Teknoloji, yapacağı yeni yatırım ile birlikte yılda 40 bin 800 adet elektrikli kara taşıtı üretimini yapacak. Söz konusu yatırımı için 44 milyon lira yatırım yapacak olan firma, 636 istihdam sağlayacak.