Gıdada yeni dönem başlıyor: Resmi Gazete'de yayınlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda etiketlerinde yeni düzenlemeye gidildiğini açıkladı.

Gıdada yeni dönem başlıyor: Resmi Gazete'de yayınlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodesi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, üretiminde gıda bileşeni yerine tamamen aroma verici kullanılan bir gıdanın etiketinde, aromayla ilgili gerçek gıda görselinin kullanılmayacağı belirtildi. Gıdanın tüketiciler tarafından ilk bakışta görülecek şekilde aynı punto, aynı stil ve karakterde yazılacağı belirtilirken, gıda etiketlerinde de yanıltıcı görsellere ise müsaade edilmeyeceği ifade edildi.

2026'YA KADAR

Birbirine benzeyen, tüketiciler tarafından da birbiriyle karıştırılabilecek gıdalarda, "… tadında", "… lezzeti", "… keyfi" gibi ifadelere izin verilmeyeceği kaydedilirken, bitkisel margarinde tereyağı keyfi ya da tereyağı lezzeti ifadelerine de izin verilmeyecek. Yapılan değişikliğe 31 Aralık 2026 tarihine kadar uyum sağlanması istenirken, buna uygun olmayan gıdaların ise belirtilen tarihten itibaren piyasada bulunması yasaklanacak.

Kaynak: AA