Giderayak imzayı attı!

Malatya Valiliğine atanan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, kendi döneminde restore edilen Halkevi Binasını inceledi. Halkevi Binasında Vali Yavuz'un imzası yer aldı.

Giderayak imzayı attı!

Cumhuriyet tarihi mimarisinin ilk örneklerinden olan Kocaeli Halkevi binasının 2023 yılında başlayan restorasyon çalışmalarının sonuna gelindi. Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) tarafından restorasyonu yapılan Halkevi Binasında sona gelindi. Bina tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlik merkezi olarak kullanılacak.

Giderayak imzayı attı! - Resim : 1

İNCELEMEYE GİTTİ

1941 yılında hizmete açılan ve uzun yıllar restorasyonu ve güçlendirmesi yapılmayan bina, yoğun ısrarla sonrası Kocaeli Valiliğinin girişimleriyle elden geçirildi. Geçtiğimiz yıl restorasyon çalışması başlayan bina aslına uygun hâle getirildi. Bina, ilk yapıldığı şekli ile yeniden kullanıma kazandırıldı. YİKOP tarafından tamamlanan restorasyon çalışmaları ile ilgili Vali Seddar Yavuz, bugün Halkevi Binasında incelemelerde bulundu.

Giderayak imzayı attı! - Resim : 2

VALİ YAVUZ İMZASI

Geçtiğimiz haftalarda Valiler Kararnamesi ile Malatya'ya atanan Vali Seddar Yavuz döneminde başlayan restorasyonda Vali Yavuz'un izleri gözüktü. Kocaeli'den ayrılmadan önce Halkevi'ni inceleyen Vali Yavuz'un imzası halk evi girişine ve binanın ana salonunda yer aldı. Restorasyon bilgisinin yer aldığı duvarda iki duvarda Vali Yavuz'un isimleri yer aldı. Restorasyon sürecinin anlatıldığı panoda ise Vali Yavuz'un denetim sırasında çekilen fotoğrafları yer aldı.

Giderayak imzayı attı! - Resim : 3

ÇULHANE DETAYI

Vali Yavuz'un donanma arşivinden çıkardığı ve belli aralıklarla Kocaeli halkı ile paylaştığı Çulhane Fabrikasının İngilizler tarafından bombalandığının anın fotoğrafı da Halkevi Binasının ana koridoruna asıldı.

Giderayak imzayı attı! - Resim : 4 Giderayak imzayı attı! - Resim : 5 Giderayak imzayı attı! - Resim : 6 Giderayak imzayı attı! - Resim : 7 Giderayak imzayı attı! - Resim : 8 Giderayak imzayı attı! - Resim : 9

Kaynak: Serhat Güneş