Glutensiz Yaşam Turu’nda program netleşti

Kocaeli Çölyak Pku Yaşam Derneği ile Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Spor Kulübü’nün (KOBİDOS) birlikte yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi Glutensiz Yaşam Turu’nda program belli oldu.

Glutensiz Yaşam Turu’nda program netleşti

16 GÖNÜLLÜ BİSİKLETÇİ

Ülkemizdeki Çölyakli ve Pku'lu hastaların sesi olmak, bu hastalığın bilinirliğini arttırmak ve ürünlerin pahalılığına dikkat çekmek için bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan “Glutensiz Yaşam Turu” sosyal sorumluluk projesi 24 Haziran – 27 Haziran tarihleri arasında 16 gönüllü bisikletçi ile Kocaeli, Bilecik, Eskişehir, Sivrihisar ve Ankara rotasında gerçekleşecek.

0-18 YAŞ ARASI

Pedallarını anlamlı bir görev için çevirecek olan bisikletçiler yine farkındalık yaratacak. Bu rota üzerindeki çölyak dernekleri ile etkinlikler yaparak 0-18 yaş aralığındaki Çölyak ve Pku rahatsızlığı olan çocuklarımıza Glutensiz ürün üreten firmaların projeye destek amacı ile göndermiş oldukları ürünler dağıtılacak.

400 KOLİ ÇOCUKLARA DAĞITILACAK

Kobidos ailesi ve yerelde bulunan firmalar, yapmış oldukları destekler doğrultusunda satın aldıkları ürünlerden oluşan 400 ürün kolisini çocuklarımıza hediye ederek onların bir nebze de olsa yüzleri güldürülmeye çalışılacak. Rotada olan bisiklet dostlarından @kobidos sosyal medya hesaplarını takip ederek etkinlik alanlarında kendilerine destek olmaları rica edildi.

PROGRAM ŞU ŞEKİLDE

24 Haziran - Kocaeli-Bilecik

25 Haziran - Bilecik-Eskişehir

26 Haziran - Eskişehir - Sivrihisar

27 Haziran - Sivrihisar - Ankara

28 Haziran - Ankara Anıtkabir ziyareti

Glutensiz Yaşam Turu’nda program netleşti - Resim : 1

Glutensiz Yaşam Turu’nda program netleşti - Resim : 2

Glutensiz Yaşam Turu’nda program netleşti - Resim : 3

Kaynak: Erdem Övüç