Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Göçmen kaçakçılarına operasyon: 21 gözaltı

Kocaeli merkezli 7 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 23 düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kocaeli merkezli 7 ilde

Alınan bilgiye göre Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmen hareketliliğinin engellenmesine yönelik Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, Hatay, Kayseri, Manisa, Mersin ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri ile müştereken 7 ilde operasyon düzenlendi. Suriye uyruklu düzensiz göçmenlerin evlerde barındırmasını sağlayan ve bu göçmenlerin ülke içerisinde nakledilmelerini organize ederek haksız maddi çıkar sağladığı tespit edilen göçmen kaçakçısı 21 şüpheliye yönelik operasyonda 23 düzensiz göçmen yakalanarak gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 41 bin dolar, 35 bin 600 TL, 650 Euro, bin Suriye lirası, suçta kullanılan kimlikler ve dijital metaryaller ele geçirildi. Organizatörlere yönelik başlatılan projeli dosya kapsamında farklı illerdeki ara yakalamalarda 63 düzensiz göçmen yakalanırken bahse konu olaya karışan 4 şüphelinin ise daha önceki yakalamaların ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. 7 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından Körfez Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.