Gökhan Onater: Cumhuriyet Devriminin kalesine destek olmaya çağırıyoruz

Bugün gerçekleşecek ilk olağan kongrede aday olan Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli il Başkanı Gökhan Onater, "Türkiye için tüm vatandaşlarımızı Sosyalist Cumhuriyet Partisi’ne üye olarak Cumhuriyet Devriminin kalesine destek olmaya çağırıyoruz” dedi

Gökhan Onater: Cumhuriyet Devriminin kalesine destek olmaya çağırıyoruz

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli İl Örgütü bugün (14.08.2024) saat:14.00’da İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesinde 1. Olağan kongresini toplayacak. Kongre öncesi açıklamada bulunan SCP Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater, “Halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği ve Türk milletini seçeneksiz bırakmamak için bugüne kadar devrimci politikalarla siyasi mücadelenin içinde olduk. Elimizden geleni yaptık, büyük devrimci Atatürk’e layık olmaya çalıştık.

“SMA SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMINDA OLMALI”

Bizim anlayışımıza göre, Kemalizm demek Türk Tipi Sosyalizm demektir. Sosyal devletin, insanımızın gelecek endişesini ortadan kaldırması gerekirken bugün her köşe başında SMA hastası çocuklarımız için bağış toplanmaktadır. Bu çocukların ailelerini dilenci yerine koymak sosyal devlete yakışmaz. SMA da, diğer tüm hastalıklar da sosyal güvenlik kapsamına alınmalıdır.

“BİLİNÇLİ TERCİHİDİR”

Toplum fakirleştirilmiştir. Birkaç AKP militanı için bütün bir millet sefil edilmektedir. Bununla da yetinilmeyip bir de milletle dalga geçen açıklamalar yapılmaktadır. Ekonomi yerlerde sürünmektedir. AKP kurmayları yurttaşın kendisini korumak için yapmaya çalıştığı bütün yatırım ve tasarrufları elinden almak için uğraşmaktadır. Yurtdışından alışveriş yapılan yerlere yüzde 60 vergi koymak, motorlu taşıt vergisini 2. kez almak, asgari ücrete zam vermeyip, emekliyi muhtaç hale getirmek AKP iktidarının bilinçli tercihidir.

“TÜRK MİLLETİ KAMBURU ATMALI”

Getirilen enflasyon düzeltmesi bile, güçlü şirketleri kollayıp, zor durumdaki şirketleri batırmak üzere kurgulanmıştır. Türk milleti sırtındaki bu AKP kamburunu en kısa sürede atmalıdır. İnsanca yaşamak için, sokaklarda güvenle dolaşabilmek için bu zorunludur.

“DEMOGRAFİK BİR İŞGALDEYİZ”

Sosyalist Cumhuriyet Partisi iktidarında, alınacak kararlarda o konunun en yetkin ve vicdanlı kurumlarına ve otoritelerine danışılacaktır. Millet kendisini köyden kente halk meclisleri eliyle yönetecektir. Öyle 3-5 kendini bilmezin ben yaptım oldu hezeyanlarıyla ülke yönetilemez. 22 yıllık AKP düzeni sonrasında sokaklarda yürümek bile tehlikeli hale getirilmiştir. 10 milyon sığınmacıyla demografik bir işgale uğramış durumdayız. Sığınmacılar bir an önce kendi ülkelerine gönderilmelidir.

“MECLİSTE MUHALEFET YOKTUR”

Evet, yerel seçimde emeklinin tokadı AKP’nin yüzünde patlamıştır ancak ana muhalefet de “yumuşatılmış” onun meclise taşıdığı AKP artıkları da AKP iktidarına hizmet etmekte yarışır haldedirler. Özetle, mecliste muhalefet yoktur. Muhalefet bugün, emekçinin mücadele alanlarında, ormanları çetelerden koruyan, hayvanların yaşam haklarını savunan vicdanlarda, sokakta yürürken konuştuğu için içeri atılan vicdanlı yurttaşlardadır…

“KALEYE DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Bu muhalefeti örgütlemek, Türkiye devriminin yolunu açmaktır. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın huzurla yaşama hakkı ancak böyle bir iktidarla mümkün olacaktır. Ezenin ezilenin olmadığı, insan gibi çalışan, insanca yaşayan, gelecekten umutlu bir Türkiye için tüm vatandaşlarımızı Sosyalist Cumhuriyet Partisi’ne üye olarak Cumhuriyet Devriminin kalesine destek olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ozgunkocaeli.com.tr