Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gölcük Battı Çıktı Projesiyle ilgili Ali Yıldırım Sezer’den açıklama. Ne zaman yapılacak?

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Gölcük Kent Geçişi (Battı Çıktı) Projesinin durumuyla ilgili Nokta Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Gölcük Belediye Başkanı Ali

Gölcük’ün en önemli projelerinden biri kuşkusuz battı-çıktı projesi. Yıllardır ilçe merkezinin artan trafik yüküne çare olması beklenen, Gölcük Belediyesi tarafından hazırlanan Gölcük Kent Geçişi (Battı – Çıktı) Projesi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projneyi yatırım takvimine aldığı takdirde, yapım aşamasına geçilecek.

BELEDİYE BÜTÇESİNİN ÇOK ÜZERİNDE

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Battı-Çıktı projesiyle ilgili şunları kaydetti:
“Gölcük için çok önemli bir proje. Uzun zamandan beri konuyla ilgili hem Karayolları Genel Müdürlüğüyle hem de bakanlıkla irtibattayız. Ancak bu Gölcük Belediyesinin bütçesinin çok üzerinde bir yatırım.

YATIRIM PLANINA ALINMALI

Uzun bir süreç nihayetinde; Gölcük Belediyesi tarafından hazırlanan, Gölcük Kent Geçişi (Battı – Çıktı Projesi), önce; Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, akabinde de; Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Projenin onaylanması önemli bir aşamadır. Ancak; yapımı için yatırım projesine alınması gerekiyor.

DEPREM ÖNCESİNDE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Projenin yatırım planına alınması ve yapımı konusunda; Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde, 6 Şubatta meydana gelen deprem öncesinde görüşmeler yaptık. Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de, ihtiyaç halinde yan yol ve yaya yolu yapılabilmesi için, projede binaları geri çektik.

PROJE DETAYLARI

Proje (uygulama projesinde değişiklik olmadığı takdirde): Gölcük – İzmit Koop. önündeki üst geçitten, İskele yolu ışıklarda alçalma – yükselmenin bittiği / başlayan, Amiral Sağlam Caddesi’nden merkeze giriş çıkış yapılan, D 130’dan ışık olmaksızın geçişi öngörüyor. D – 130’un kuzeyinde kalan merkez kesimine, Amiral Sağlam Caddesi’nden ve batı yönünde Donanma Caddesi’nden (ayrıca; girişte de eski mezbaha, yeni şehirlerarası terminal kavşağından ve yine onaylanan diğer proje kapsamında eski sanayi alanından) giriş yapılabiliyor. Güney kesime erişim için, yine; Kerimağa Köprülü kavşak kullanılmaya devam ediyor. Projeye göre; mevcut binaların önündeki kaldırım dahil, 2 şeritli gidiş – dönüş, 2 yan yol öngörülüyor.

ONAYLATMAK DA KOLAY DEĞİLDİ

Projenin onaylanması da kolay bir iş değildi. Biz konuyla ilgili Bakan Yardımcısı Enver İskurt’la da görüştük. Projenin gerekliliğini aktardık. Planlama aşamasında proje birkaç defa Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile Genel Müdürlük arasında gitti geldi. İSU’nun boru hatları var, üst geçitler var. Dere var. Şu aşamada onaylanması da kolay bir iş değildi. Bundan sonraki süreçte inşallah girişimler yapılacak. Gölcük’ün battı çıktı projesine ne kadar ihtiyacı olduğunun farkındayız.”

Gölcük’e müjde! Gölcük Kent Geçişi (Battı Çıktı) Projesine Karayollarında onay çıktı!