Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gölcük’e müjde! Gölcük Kent Geçişi (Battı Çıktı) Projesine Karayollarında onay çıktı!

Gölcük’e müjde! Yapım aşaması her ne kadar ilçeye büyük bir trafik yükü getirecek olsa da Gölcük Kent Geçişi (Battı Çıktı) projesine onay çıktı.

Gölcük’e müjde! Yapım aşaması

Gölcük’ün en çok konuşulan konularından biri kuşkusuz battı çıktı projesiydi. Çünkü ilçenin hayata geçemeyen Güney Marmara Otoyolu projesi nedeniyle günden güne trafik yükü artıyordu.

TRAFİK YÜKÜ ÇOK AĞIR

Özellikle Ankara istikametinden Bursa istikametine seyreden ağır tonajlı tırlar, otobüsler ve hele türlü aracın bir transit yol kullanma ihtimali yok. Bu nedenle tüm bu araçlar Gölcük’ün merkezine dalıyor, trafik yükünü arttırıyordu. Öyle ki, Gölcük İskele Yolu, Belediye Durağı (Eski Garajlar), Mobil ve Donanma ismiyle bilinen duraklar arasındaki bölgelerde sık sık asfalt, dur kalk yapan araçlar nedeniyle çöküyordu.

KARAYOLLARINDAN ONAY ÇIKTI

Gölcük’ün uzun yıllardır konuştuğu battı çıktı projesiyle ilgili müjdeli haberin geldiği öğrenildi. Gölcük Belediyesi tarafından hazırlanan Gölcük Kent Geçişi – Battı Çıktı Projesinin Uygulama Avan Projesi, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

NEREYİ KAPSIYOR?

Donanma Yaya Üst Geçidi ile İskele Yolu Işıkları arasındaki Gölcük Kent Geçişi; D-130 Karayolundan kentin güneyine ve Değirmendere ile İzmit yönünden, Amiral Sağlam Caddesine giriş ve çıkış yapılmasını öngörüyor ve iki şeritli yan yol içeriyor.

TOP BAKANLIKTA

Gölcük Kent Geçişi Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından proje yatırım planına alınması halinde, Gölcük Battı Çıktı Projesi için ihaleye çıkılabilecek.

Gölcük Battı Çıktı Projesiyle ilgili Ali Yıldırım Sezer’den açıklama. Ne zaman yapılacak?