Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gölcükspor’dan açıklama: BAL… Türk futbolunun kanayan yarası

Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcilerimizden Gölcükspor’dan açıklama geldi. Tepkili olan kulüp, BAL statüsünün değişmesi gerektiğini vurguladı.

Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcilerimizden

ARADA KALMIŞ BİR LİG

Türk futbolunun kanayan yarası Bölgesel Amatör Lig dünyanın hiç bir yerinde olmayan statü ve belirsizliğiyle her geçen gün değer kaybetmektedir. Bu ligdeki belirsizlikler hem kulüpleri hem de futbolcuları mağdur etmektedir. Maliyeti bu kadar yüksek olan ligimiz maalesef profesyonel ligler ile amatör ligler arasında kalmış, paydaşların hakları ve sıkıntıları artarak çoğalmakta olan bir durumdadır.

İKİNCİ SIRADA TAKIM KÜME DÜŞEBİLİR!

Ekonomik olarak tüm yük neredeyse kulüplerin üzerine bırakılmıştır. Birçok il ve ilçe takımları bu lige ciddi paralar harcayarak girmektedir. Fakat bu kadar yatırımı yaptıktan sonra yarış dışında kalan il veya ilçe takımlarımız ligi 2. bile bitirse statü gereği küme düşme gerçeği ile karşı karşıya kalmaktadır. Bunun akabinde o il ve ilçe de spor yatırımları ciddi şekilde etkilenmekte, durma noktasına gelmektedir.

 

DÜZENLEME ELZEMDİR

Bu akla ve mantığa uymayan statü acilen gözden geçirilmeli, ligimizin markasını arttıracak heyecanını sürdürülebilir hale getirecek (kulüplerin yükünü hafifletecek) projeler ortaya konulması elzemdir. Şampiyon olan takımın direkt üst lige çıktığı, en azından 2. ve üçüncülerin Play-Off oynayabileceği bir düzenleme yapılabilir. Sezon başında düşme ve çıkma kriterlerinin net olarak karara bağlandığı bir sistem oluşturulmasının sağlıklı olacağı görüşündeyiz.

SAKATLIK VE MALİYET RİSKİ

Ligin başlama takvimi en az 90 gün önceden belirlenmesi kulüp ve antrenörlerin programlarını yapmaları önemli detaylardan biridir. Bu belirsizlikler sakatlık riskini oluşturduğu gibi kulüp maliyetlerini de arttırmaktadır. Tüm paydaşların görüşlerinin alınarak bir sistem oluşturulması, Türk futbolunun sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacağı kanaatindeyiz.