Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gölcük’te işçiler ayakta: İşçi burada hükümet nerede?

Harb-İş’e üye binlerce işçi, Gölcük Tersanesi Komutanlığı önünde eylem başlattı.

Harb-İş’e üye binlerce işçi,

Türk-İş, DİSK ve Hak-İş Konfederasyonları genel başkanları geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişti. Sendikalar insanca yaşam, vergide adalet, güvencesiz çalışma ve hayat pahalılığına karşı birlikte mücadele kararı almıştı. Federal Mogul, Ford ve Tüpraş gibi fabrikalarının bulunduğu Kocaeli’de işçiler oturma eylemi yapacak. Öteki taraftan  Harb-İş’e üye binlerce işçi Gölcük Tersane Komutanlığı önünde eylem başlattı.

EŞ ZAMANLI EYLEM

Yarın sabah vardiyasında tüm fabrikalarda eş zamanlı oturma eylemi gerçekleşecek. Sendika yöneticileri fabrikaların önünde işçilerin taleplerini tek tek anlatacak. Türk-İş ve bağlı sendikaları bu eylemin ardından talepleri dikkate alınmazsa yeni eylem sürecine girecek.

EYLEMLER ENGELLENİYORDU

Daha önce ek zam için yaptıkları eylemleri genel merkez yöneticileri tarafından engellenen Türk Harb-İş üyeleri, bu eylem kararına karşı temkinli ve soru işaretleri vardı. Bugün sabah saatlerinde Gölcük Tersanesi Komutanlığı eylem yapma kararı aldı.

“İŞÇİ BURADA, HÜKÜMET NEREDE”

Sabah saatlerinde Harb- İş üyeleri insanca yaşam, vergide adalet, güvencesiz çalışma ve hayat pahalılığına karşı birlikte eylem gerçekleştirdi. Yapılan eylemde haklarını arayan işçiler “İşçi burada, hükümet nerede” sloganları attı.