Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Goodyear’da 5’inci toplandı! “Toplu sözleşme yeni başladı”

Lastik İş Sendikası ile Goodyear işletmesi arasında devam eden TİS görüşmeleri sonrası açıklamalarda bulunan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, gerçek manada görüşmelerin yeni başladığını ifade etti.

Lastik İş Sendikası ile

Lastik İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler için başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Pirelli, Prometeon ve Brisa’dan ayrı olarak masaya oturan Goodyear firmasının beşinci görüşmesi bugün sendikanın Kocaeli Başiskele ilçesinde bulunan otelinde yapıldı. Bin 500 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde toplam 32 gündem maddesinde anlaşmaya varılmış oldu.

“YÜZDE 90 İLE YÜZDE 100 TEKLİF”

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Bugün yapmış olduğumuz Goodyear işletmesi ile 5’inci oturumumuz oldu. Belirli ölçüde bazı konularda olumlu yaklaştıklarını gördük. Diğer endüstri sektöründekiler ile kıyasladığımızda Attıkları adımların daha olumlu, toplu sözleşme ile alakalı mesajlar netti. Bugün yapılan görüşmelerde üretim işçisinin sosyal haklarına yüzde 90’ yıllık zam teklif ettiler. İkinci yıl için enflasyon oranında zam teklif ettiler. Destek bölümünde çalışan için yüzde 100 oranında sosyal haklarda zam talep ettiler ikinci yıl için ise enflasyon oranında teklifleri oldu” ifadelerini kullandı.

“DAHA İYİ TEKLİFLER İLE SÜRECİ BİTİREBİLİRİZ”

Ücret zam teklifleri ile ilgili konuşan Sarı, “Üretim işçisinde ise ücret konusunda birinci 6 ay için yüzde 55 oranında zam talep ettiler. İkinci üçüncü ve 4’üncü altı ay için ise enflasyon oranında teklif ettiler. Destek bölümünden ise yüzde ücret konusunda 75 oranında zam teklifinde bulundular. Sonraki aylarda ise enflasyon oranında zam teklifinde bulundular. Zamları kabul etmediğimizi ifade ettik. Asla kabul edeceğimiz zamlar olmadığını ifade ettik. Çalışma arkadaşlarımız bu oranları kabul etmez. Daha iyi teklifler ile TİS sürecini bitirmek istediğimizi ifade ettik” dedi.

“YENİ BAŞLADIK”

Diğer sektörün doğru dürüst adım atmadığı yerde Goodyear işletmesini attığı adımlar önemli. İkinci yıl için diğer sektörde rakam ifade edilmezken burada enflasyon rakamı veriyor olmaları önemlidir. Goodyear işletmesinin ilerleyen süreçte de olumlu olacağı izlenimini verdi. Diğer sözleşmede hazır olun mesajı vermemizin sebebi bu şekilde gelmiyor olmalarıydı. Goodyear ciddi geldiğini gösteriyor. Verdikleri rakamları kabul etmemize rağmen attıkları adımlar için teşekkür ettik. Bakıldığında toplu sözleşme yeni başladı diyeceğimiz bir atmosfer doğdu. Rakamlar üzerinde karşılıklı ifadelerimiz başladı” ifadelerini kullandı.