Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Google, 1,49 milyar avroluk para cezasına hukukla karşılık verdi

Google, rakip çevrimiçi arama reklam verenlerini engellediği gerekçesiyle AB’nin verdiği 1,49 milyar avroluk (1,26 milyar sterlin) para cezasına karşı açtığı davayı kazandı.

Google, rakip çevrimiçi arama

Blok, Google’ın 2006-2016 yılları arasında üçüncü taraf rakiplerinin arama reklamlarını göstermesini kısıtlayarak pazar hakimiyetini kötüye kullandığını ileri sürdü. Avrupa’nın ikinci büyük mahkemesi, para cezasını veren Avrupa Komisyonu’nun “değerlendirmesinde hatalar yaptığını” hükmetti.

Komisyon, AB’nin en üst mahkemesine itirazın da dahil olabileceği “olası sonraki adımlar üzerinde düşüneceğini” söyledi. Google, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Mahkemenin orijinal karardaki hataları kabul edip cezayı iptal etmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi. “Kararın tamamını yakından inceleyeceğiz” denildi. Teknoloji devi için bu, 2017-2019 yılları arasında antitröst ihlalleri nedeniyle toplam 8,2 milyar avro para cezasına çarptırılan nadir bir zafer.

KISITLAYICI MADDELER

Bu dava, Google’ın web sitelerine reklam gönderen ve Google’ı adeta reklamlar için aracı yapan AdSense ürünü etrafında dönüyordu. Komisyon, Google’ın, web sitelerinin web sayfaları için reklam ararken AdSense dışındaki aracıları kullanmasını engellemek amacıyla hakimiyetini kötüye kullandığı sonucuna vardı.

Şirketin daha sonra pazar hakimiyetini güçlendirmek için sözleşmelerine başka “kısıtlayıcı” maddeler eklediğini ve bunun karşılığında 1,49 milyar avro para cezası kestiğini belirtti. AB Genel Mahkemesi, kararında Komisyon’un bulgularının çoğunluğunu onayladı – ancak Komisyonun para cezası verdiği kararı iptal etti. Komisyon’un sözleşme maddeleri ve pazarın nasıl tanımlandığına ilişkin “tüm ilgili koşulları” dikkate almadığı belirtildi. Bu nedenle, Komisyon’un “hakim konumun kötüye kullanıldığını” tespit etmediğine karar verdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun BM Genel
Sıradaki Haber İsrail Beyrut’u vurmaya devam ediyor!