Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Görüşmeler başladı! Yüzde 111 zam istiyorlar!

Lastik İş Sendikası ile Pirelli, Brisa, Prometeon firmalarını kapsayan TİS görüşmeleri başladı

Lastik İş Sendikası ile

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. Sendika işçilerle yaptığı anket çalışmasından sonra hazırladığı taslağı geçtiğimiz ay işverene teslim etmişti. İşçiler için ilk altı ay yüzde 111 zam ve sonraki dönemler için enflasyon farkı kadar fark istendi.

TARAFLAR MASADA

Taslağın teklif olarak sunulması sonrası ilk Toplu Sözleşme Görüşmeleri toplantısı bugün gerçekleşti. Sendikanın Kocaeli Başiskele İlçesinde bulunan otelinde gerçekleşen toplantıya Sendika adına Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Sendika Yöneticileri katılırken iş veren adına ise Brisa’dan İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Gök Nam, İnsan Kaynakları Direktörü Neslihan Eroğlu, Çalışma İlişkileri Müdürü Murat Şahin. Prometeon’dan İnsan Kaynakları Direktörü Okan Vural, Personel Müdürü Ayça İnaltekin, Endüstriyel İlişkiler Müdürü Yakup Elbüken. Pirelli’den İnsan Kaynakları Müdürü Francesca Ballabene, Personel Şefi Zafer Ejderoğlu katıldı.

TOPLANTI BAŞLADI

Bugün yapılan görüşmeler Goodyear Fabrikasını kapsamadı. Sendika önceki yıllarda olduğu gibi Goodyear Firması ile Brisa, Pirelli ve Prometeon’dan ayrı olarak masaya oturacak.