Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gözler 3 Ocak’ta: Memurların alacağı maaş hesapla ortaya çıktı

Asgari ücretin 17 bin 2 Lira açıklanmasının ardından gözler memur maaşlarına çevrildi. 6 aylık enflasyonun yanı sıra Aralık ayı enflasyonun da belli olacağı 3 Ocak’ta memur zamları da netlik kazanacak.

Asgari ücretin 17 bin

Kasım ayının enflasyon rakamlarını aylık bazda yüzde 3,28, yıllık bazda ise 61,96 olarak açıklamıştı. 2023 yılının son enflasyon rakamlarının belli olacağı 3 Ocak tarihinde 6 aylık memur enflasyon farkı da belli olacak ve memurlara yapılacak zam netlik kazanacak.

UZMANLARIN BEKLENTİSİ YÜZDE 65

3 Ocak’ta ve saat 10’da belirlenecek enflasyon rakamlarının öncesinde ekonominin uzman isimleri Aralık ayındaki enflasyonu aylık bazda yüzde 3,19, yıllık bazda da yüzde 65,19 seviyelerinde beklerken 5 aylık dilimde enflasyon oranı yüzde 33,66 olurken; 5 aylık dilimde memurlardaki enflasyon farkı ve yüzde 15 toplu sözleşme zammının yanı sıra memur emeklilerinin maaş artışı da yüzde 45 seviyelerinde oldu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 32 BİNİ GEÇECEK

Merkez Bankası’nın tahmini ve Orta Vadeli Program’a göre eğer TÜFE oranı yüzde 65 oranında gerçekleşirse Aralık ayında memur ve memur emeklilerinin maaş artışları da yüzde 49,46 seviyelerinde ceplere yansıyacak. Eğer tahminler gerçekleşirse en düşük memur maaşı 32 bin 907 TL’ye, en düşük memur emeklisinin maaşı da 14 bin 761 Liraya çıkacak. Ancak bu maaş hesabı evli ve 2 çocuğu olan bir memura göre gerçekleşti. Bekar bir memurun ise 20 bin 377 TL olan maaşı 30 bin 524 TL’ye çıkacak. Memur, sözleşmeli memur ve memur emeklilerinin zamlı maaşları 15 Ocak’ta hesaplara yatacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yatırımcıların gözü altın fiyatlarında. Gram
Sıradaki Haber Altında rekor üstüne rekor: Gözünü zirveye dikti!