Gözler bu haberde.. Asgari ücrete ara zam mı geliyor?

Ocak ayı itibariyle asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmiş olup 1 yıl boyunca herhangi bir ara zam yapılmayacağı duyurulmuştu. Yerel seçimlere sayılı günler kala ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Peki haziran ayında asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte detaylar..

Gözler bu haberde.. Asgari ücrete ara zam mı geliyor?

2024 yılı için asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından bu yıl içinde başka zam yapılmayacağı söylenmişti. Yerel seçime 1 ay kala ara zam yapılacağı kulis bilgilerinde yer aldı.

Gözler bu haberde.. Asgari ücrete ara zam mı geliyor? - Resim : 1

ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Pek çok asgari ücretli çalışan şimdi ise son yıllardaki gibi yılın ikinci yarısı için yeniden zam olup olmayacağını sorguluyor.

Gözler bu haberde.. Asgari ücrete ara zam mı geliyor? - Resim : 2

"EMEKLİ MAAŞLARI YETERLİ DEĞİL"

Enflasyondaki artış sebebiyle daha cebe girmeden eriyen asgari ücrette ara zam yapılması beklentiler arasında. Recep Tayyip Erdoğan'ın Kütahya'da düzenlenen mitinginde emeklilere dair yaptığı konuşma asgari ücrete zam gelecek mi sorusunu da akıllara getirdi. Mitingde "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil." ifadelerini kullanmış ancak seyyanen zam konusunda da net bir bilgi vermemişti. Erdoğan'ın "Emeklilerimize hak ettiği parayı vereceğiz." cümlesi asgari ücret konusunda da ara zam yapılacağı konusunda vatandaşlara ümit oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ