Gözler bu haberde: Asgari ücretle ilgili flaş açıklama..

Merakla bekleniyordu.. AK Partili isimden konuyla ilgili net açıklama geldi. İşte detaylar..

Gözler bu haberde: Asgari ücretle ilgili flaş açıklama..

Hamza Dağ, konuya ilişkin CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim" dedi ve bu konuda kapıların kapatıldığını belirtti.

KAPILAR KAPATILDI

Ayrıca Dağ, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi düzenlemeleri üzerine çalışmalar yaptığını ancak henüz somut adımların atılmadığını, basında yer alan bazı bilgilerin doğrulanmadığını da ekledi. Vergi reformuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dağ, doğrudan vergileri artırıp dolaylı vergileri azaltacak bir süreç izlenmesi gerektiğini dile getirdi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik verilerin iyi gittiğine dikkat çekerek, asgari ücret ara zammıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

"Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok."

Buna göre; 2024 temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN GÖZLER OCAK AYINDA

Asgari ücret belirlenirken işveren, işçi ve hükümet yetkilileri bir araya geliyor. İşveren ve işçi sendikaları beklentileri, ekonomik veriler, enflasyon ve diğer birçok etken dikkate alınarak yeni asgari ücret belirleniyor.

Planlamaya göre asgari ücret zammı 2025 yılının Ocak ayında belli olacak. Asgari ücret tespit komisyonunun görüşmelere Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Kaynak: Gamze Karaaslan