Gözler bu kabine toplantısında! Masada hangi konular var?

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Masada önemli konular var. İşte detaylar..

Gözler bu kabine toplantısında! Masada hangi konular var?

Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Ramazan ayına sayılı günler kala son dönemde gündem olan et fiyatlarındaki artış konusu, yerel seçim, iç ve dış politikadaki gelişmeler, öğretmen atamaları ve F-16 tedarikinde gelinen son aşama ise konuşulacak maddeler arasında olacak.

ET FİYATLARI ANA GÜNDEM MADDELERİ ARASINDA

Son dönemde gündem olan fahiş et fiyatları konusu masada yerini alacak. Ramazan döneminde fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapılmaması için hayata geçirilen ve geçirilecek denetimler konuşulacak.

YEREL SEÇİMLER

Yerel seçimlere 1 aydan kısa bir süre kala 31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim güvenliği için yurt genelinde alınacak tedbirler masada yerini alacak.

ENFLASYON

Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin atılacak adımlar toplantıda görüşülecek.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öte yandan öğretmen atamalarına ilişkin takviminde toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarına ilişkin gelişmeye yönelik Kabine Toplantısı'nın sonrası bir işaret vermişti. Elbette Kabine Toplantısı sonrasında da öğretmen atamalarına ilişkin detaylar netleşecek.

GAZZE KATLİAMI

Dış politikada ana gündem elbette Gazze olacak. İsrail'in yaptığı katliamı durdurmak için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi istişare edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ