Greve adım adım! Yine anlaşmaya varılamadı

Lastik İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Seoil Plastik’te, aylardan bu yana süren toplu iş sözleşmesi sürecinden sonuç alınamadı, sendika greve hazırlanıyor

Greve adım adım! Yine anlaşmaya varılamadı

Kartepe’de bulunan Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve Lastik İş Sendikasının örgütlü olduğu Seoil Plastik fabrikasında ocak ayında başlayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı.

TEKLİF YÜZDE 75'Tİ

Fabrikada 250 işçi ile örgütlü Lastik İş Sendikası, işçilerin ücretlerinde ilk 6 ay için yüzde 110, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylarda ise enflasyon +30, asgari ücret bu orandan fazla artarsa asgari ücret oranında artış talep etmişti. 4 aydır devam eden görüşmelerde işverenin teklifi yüzde 75’in üzerine çıkmadı.

YİNE KABUL EDİLMEDİ

4 aydır anlaşmaya varılamayan toplu iş sözleşmesinde yüzde 75 olarak teklif edilen zam kabul edilmemişti. Seoil Plastik’te greve adım adım yaklaşılırken işveren yüzde 75’lik zam teklifini yüzde 80’e çekti. Ancak sendika bu zam oranını da kabul etmedi. Tekrardan arabulucu ile masaya oturulacak olan sözleşmede anlaşmaya varılmazsa fabrika grev yapacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ