Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Grip aşısı fiyat 2023: 65 yaş üstü grip aşısı ücretsiz mi? Grip aşısı sorgulama

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla gündeme gelen grip aşısı araştırmaları başladı. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar için daha önemli hale gelen grip aşısı fiyatları araştırıldı. Peki, 65 yaş üstü grip aşısı ücretsiz mi? İşte grip aşısı sorgulama ekranı..

Bu haberin fotoğrafı yok

Grip aşısı fiyat 2023: 65 yaş üstü grip aşısı ücretsiz mi? Grip aşısı sorgulama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar için grip aşısı uygulamasının başladığını duyurdu. “15 Eylül’den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması, normal takvimiyle başlıyor” açıklamasının ardından grip aşısı fiyat 2023 sorgulaması yapıldı. Peki, 65 yaş üstü grip aşısı ücretsiz mi? İşte yanıtı..

GRİP AŞISI SORGULAMA

Grip aşısı sorgulama işlemleri e-nabız üzerinden yapılıyor. 65 yaş üzeri ile 65 yaş altında olup da risk grubunda bulunan vatandaşların sağlık ocaklarında aile hekimlerine aşıyı yazdırıp eczaneden alması gerekiyor. Özellikle 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunanlarda zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi hastalıklara karşı da önlem sağlamış olan grip aşısı sorgulama için aşağıdaki linke tıklayın. Gerekli bilgileri doldurun.

GRİP AŞISI SORGULAMA 2023 EKRANI İÇİN TIKLAYIN

GRİP AŞISI FİYATI 2023

SGK ödeme listesinde olmayan grip aşısı fiyatı 245 TL olarak biliniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, “Kurumumuz tarafından grip aşıları; tüm risk gruplarına uygulanmaktadır. 65 yaş ve üzerindeki tüm kişilere ve yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalan ve bu durumlarını belgelendiren kişilere, aşı için ayrıca bir sağlık raporu düzenlenmesi gerekmemektedir. Bu kişiler dışında yer alan erişkin ve çocuklarda ise; astım, KOAH gibi kronik akciğer hastalıkları, kalp, yüksek tansiyon gibi kardiyovasküler hastalıklar, Diabet (Tip 1 ve 2) gibi kronik Metabolik hastalıklar, diyaliz tedavisi görenlerde olduğu gibi kronik böbrek hastalıkları, anemi, talasemi gibi bazı kan hastalıkları, organ nakli ve benzeri durumlar nedeniyle bağışıklık sistemi baskılanmış ve bu amaçla ilaç kullanan hastalar, uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan 6 ay 18 yaş arasında olan çocuk ve adolesanlarda bu hastalıkların bir veya birkaçının bulunması halinde; yalnızca bu durumlarını belirten sağlık raporunun ibraz edilmesi yeterlidir. Bu hastalara grip aşıları ilaç katkı payı alınmaksızın yılda bir defaya mahsus olmak üzere, tüm hekimlerce reçete edilmesi halinde Kurumumuzca karşılanmaktadır” denildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yavaş yavaş Sonbahar etkisine girilmeye
Sıradaki Haber Sağlık Bakanlığı’ndan grip uyarısı! Neler yapılmalı?