GSB Gençlik çalışanı sonuçları açıklandı mı, nereden sorgulanır? GSB 1071 personel alımı 2024 sonuçları

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından düzenlenen 1071 Gençlik Çalışanı personel alımı başvuru süreci tamamlanırken, adaylar sonuçların açıklanmasını heyecanla bekliyor. Başvuruların değerlendirme işlemleri, KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak ilan edilen kontenjan sayısının üç katı kadar adayın belirlenmesi üzerine yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 1071 Gençlik Çalışanı personel alımı süreci büyük bir katılımla gerçekleşti. Başvuruların 8 Ocak tarihinde sona ermesinin ardından adaylar, sonuçların açıklanmasını bekleyişe geçti. İlan edilen toplam kontenjanın üç katı kadar aday, yazılı sınavlara katılmaya hak kazanacak.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

GSB, henüz personel alımı sonuçlarını duyurmadı ve ilanda herhangi bir sonuç tarihi belirtilmedi. Ancak, en geç Şubat ayına kadar sonuçların açıklanması bekleniyor. Adaylar, Kariyer Kapısı üzerinden başvurularına ve sınavla ilgili bilgilerine ulaşabilecekler.

Personel Alımı Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvurusu kabul edilen adaylardan, KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir grup ve il için belirlenen kontenjan sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavı geçen adaylar, istihdam sürecine dahil edilecek ve alım süreci tamamlanmış olacak.

PERSONEL ALIMI SÖZLÜ SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Sınav sözlü olarak Ankara'da yapılacaktır. Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;

a) Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat, Bakanlığımız mevzuatı, Yönetim ve Organizasyon, Gönüllülük Kavramı ve Gönüllü Yönetimi, Temel Gönüllülük Alanları (Afet ve Acil Durum, Çevre, Eğitim ve Kültür, Spor, Sağlık ve Sosyal Hizmetler vd.), Gönüllü Çalışmalarla İlgili Proje Geliştirme ve Sahada Gönüllü Çalışmalara Katılım, Gönüllü Çalışmalarda Etik, Ahlaki, Dini, Geleneksel Değerler ve İlkeler, Kamu Kurumları, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) Gönüllü Çalışmalara Katılım, Toplumda Risk Grupları ve Gönüllülük, Göçmenler ve Gönüllülük, Gençlik Çalışmaları, Liderlik vb.) (50 puan),

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),

e) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan)

konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ