Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Gün, birlik olma günüdür!

Türkiye Karate Federasyonu, 22 Ekim 2024’te yapılacak olan 6. Olağan Seçimli Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kuruluna delege gönderecek kulüplerin tespiti için noter huzurundaki kura çekimi 9 Eylül’de Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında sağlıklı bir şekilde tamamlandı. Türk sporuna, Türk Karatesine hayırlı olmasını diliyorum.

UMUT IŞIĞI

Öncelikle şu hususu bildirmek isterim ki kuralar, mevcut yönetim dışındaki adaylar açısından yüzlerdeki tebessümlerden anlaşılıyor ki, son derece olumlu sonuçlanmıştır. Türk karatesi adına umut ışığının yakıldığı bugünden sonra hep birlikte Türk karatesi için yeni bir dönemin eşiğinde olunduğu yüzlerdeki tebessümden anlaşılmaktadır.

ESAT BAŞKANIMIZIN ARDINDAN

Bundan dolayıdır ki, Karate Federasyonu seçimleri için camiamızda heyecanlı bir hareketlenme başlamıştır. Şöyle geçmişi bir analiz edecek olursak, bilindiği üzere camiamız, efsane Başkan Esat Dehihasan’ın zamansız aramızdan ayrılmasından sonra o dönemde Esat Delihasan küskünlerinin oluşturduğu şu anki mevcut federasyon, bir yılını doldurmadan istifalar zincirinin oluştuğunu hep beraber gözlemledik.

BOŞALAN YERLERİ DOLDURDULAR

Sağda solda bir takım görev bekleyen veya görev alamayan insanlar da bu oluşan boşlukta boşalan yerleri doldurarak kendilerine yer edindiler. Onlar da birtakım başarılar sağladılar, ama fırsattan istifade belki de onların da kendilerini göstermeleri için böyle bir şeye ihtiyaç vardı. Ama camianın büyük bir çoğunluğunda memnuniyetsizlik her geçen gün yükselişte idi.

HERKES ADAY OLABİLİR

Bu durumdan içimizde kendine yandaş toplamaya çalışan nefisleri ve egolarına yenik düşen kibirli insanların da olduğunun farkındaydık. Şimdi yeni bir seçim dönemine girmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle herkes başkan adayı olabilir. Artık camiamız dışarıdan değil, kendi içinden başkan çıkaracak olgunlukta olduğunu düşünüyorum.

KAOS YAŞAMAMAK İÇİN

Dışarıdan gelen adaylara bizim camia kapalı olacaktır. Ama şunu da unutmamak lazım. Yanına üç tane beş tane kulüp alan herkes aday olursa camia gitgide kaosa sürüklenir. Böyle bir kaos yaşamamak için, camiada akıl insanlar ve camiaya yön veren değerli hocalarımızın bu işe önayak olarak önderlik yapmaları gerekmektedir. Son dönemde ne kadar düzene ve zamana ayak uydurmuş ve hiyerarşimiz bozulmuş olsa da gün birlik günüdür.

O DÖNEMİ NASIL YAKALARIZ?

Artık şunu düşünmeliyiz. Biz hangi aday ile dünya standartlarında yürürüz, kim ile karateyi uluslararası arenada daha yükseğe çıkartırız? Merhum Esat Delihasan döneminde yakalanan içerdeki istikrarı dışarıya yansıtarak, dışarıda Türkiye’nin gücünü gösterdiği, Balkanlar’da Akdeniz’de Avrupa’da Dünya’da söz sahibi bir Büyük Türkiye’yi tekrardan nasıl yeniden uluslararası arenada söz sahibi yaparız.

GERÇEKTEN ANLAYAMIYORUM

Yoksa ufku Ankara ile İstanbul arasında veya işte yani uluslararası boyutta çalışmayan sadece “Ben olayım” düşüncesi ile egosunu tatmin edecek adayları mı çıkartmalıyız? Bu camia bu kadar küçük düşünmemeli ve biz nasıl daha büyük düşünmeliyiz kafamızı buna yormalıyız. Bu kadar Dünya arenasında yarışan sporcumuz antrenörümüz hakemimiz varken insanların nasıl bu kadar sığ düşünmelerini anlamakta zorlanıyorum.

DÜŞÜNMEMİZ GEREKEN KONU CAMİANIN BÜTÜNLÜDÜR

“Benim adamım” “Senin adamın” olmamalı. Camianın menfaati, camianın ulusal arenadaki yeri düşünülerek bayrağı daha da yukarıya nasıl taşıyabiliriz veya kiminle zaman kaybetmeden daha hızlı koşabiliriz, bunu düşünmeliyiz. Bir şeyi doğru yapmak, niçin yanlış yapıldığını açıklamaktan daha az zaman alır. İşte bu yüzden kişisel hırslar ve egolar olmadan, sen ben olmadan birlik ve bütünlük içerisinde olarak camiamıza nasıl katkı sağlarız bunu düşünmeliyiz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER