Gündem olan tesise destek
açıklaması

BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü’den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a Biyokurutma Teknolojili Atık Entegre Tesisi desteği

Gündem olan tesise destek
açıklaması

Kocaeli’nin gündemi Kandıra Akçakese’ye yapılması planlanan halk arasındaki ismiyle çöp tesisi, bir diğer ismiyle Biyokurutma Teknolojili Atık Entegre Tesisi. Konuyla ilgili BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü bir açıklama yaparak, tesisle ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyüakın’a destek verdi.

DESTEK VERDİ

Kocaeli’nin dinamikleri ve hızla artan nüfusuna dikkat çeken Metehan Küpçü, şehrin her yıl 50 bin ile 100 bin arasında bir nüfus artışı yaşadığını belirtti. Bu hızlı büyümenin, kentin sürekli yenilenmesini zorunlu kıldığını vurgulayan Küpçü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Biokurutma Teknolojili Geri Dönüşüm Tesisi projesine destek verdiğini ifade etti.

NÜFUS

Projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldığını belirten Küpçü, hassasiyetle ve titizlikle yürütülen bu sürecin şu anda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) aşamasında olduğunu açıkladı. Küpçü, bu tesisin yüksek nüfusa sahip şehirler için olmazsa olmaz bir yapı olduğunu söyledi.

ÖNYARGILI DAVRANILMAMALI

Ancak, Kocaeli'ye kazandırılması gereken bu tesisin yapılmaması için uğraşanların olduğuna dikkat çeken Küpçü, kent olarak olaylara bakış açısının değişmesi gerektiğini savundu. "Bizim bu tesisi nasıl daha iyi şekilde yapabiliriz, nasıl daha verimli bir tesisi Kocaeli'mize kazandırırız onu tartışmamız gerekirken; olmasın, yapılmasın diye önyargılı davranmamamız gerekiyor," dedi.

MÜMKÜN DEĞİL…

Biyokurutma Tesislerinin yenilenebilir enerji üretimi ve çevre dostu atık yönetimi açısından önemli bir rol oynadığını belirten Küpçü, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, kente faydası olmayan bir projeyi hayata geçirmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kocaeli halkını sağduyulu olmaya ve daha verimli bir tesisin şehre kazandırılması için çaba gösterenlere destek olmaya davet eden Küpçü, "Bizim tartışmamız gereken konu tesisin yapılıp yapılmaması değil, daha iyi bir tesisi Kocaeli'mize nasıl kazandıracağımız olmalıdır," dedi.

Kaynak: Eyyüp Ensar AÇIKGÖZ