Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güneş Tutulması Namazı Nasıl Kılınır? 2 Ekim Küsuf Namazı Kaç Rekat? Küsuf Namazı Kılınışı

2 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek güneş tutulması sırasında kılınacak namaz merak edildi. Milyonlarca vatandaşın araştırdığı küsuf namazı kılınışı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Peki, küsuf namazı nasıl kılınır? İşte güneş tutulması namazı kılınışı..

2 Ekim Çarşamba günü

Gök olaylarını takip eden vatandaşlar güneş tutulması detaylarını sorguladı. 2 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleşecek güneş tutulması öncesinde tutulma namazının kılınışı araştırıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ilmihalinde yer alan küsuf namazı faziletleri sizler için derlendi. Peki, küsuf namazı nasıl kılınır? Güneş tutulması namazı kaç rekat? İşte 2 Ekim Güneş Tutulması namazı kılınışı..

GÜNEŞ TUTULMASI NAMAZI NASIL KILINIR?

Güneş tutulması namazı ezansız ve kametsiz olarak en az iki rekat olarak kılınır. Toplu olarak kılınan küsuf namazında imam her rekatta normal namazlara göre daha uzun ve açıktan kıratta bulunur. Namazdan sonra imam kıbleye karşı ayakta ya da cemaate dönük şekilde oturarak dua eder. Cemaatle kılınmadığı durumlarda güneş tutulması namazı namaz tek başına da kılınabilir. Küsuf namazının vakti konusunda resmi bir bilgi yok.

KÜSUF NAMAZI KILINIŞI

Küsuf namazı güneş açılıncaya kadar kılınabilir. Küsuf zamanı geçtikten sonra ya da başlamadan hemen önce kılınmasında sakınca yok. Küsuf namazının tam olarak vakti bilinmiyor çünkü güneş tutulması dünyanın her bölgesinde farklı yer ve zamanlarda görülüyor.