Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2023 Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Türkiye’den izlenecek mi?

Ekim 2023’te meydana gelecek Halkalı Güneş Tutulması detayları: Türkiye’den izlenecek mi? Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? İşte tüm bilgiler…

Ekim 2023'te meydana gelecek

2023 yılında ilk Güneş tutulması 20 Nisan’da meydana gelmiş ve hibrit Güneş tutulması olarak Türkiye’den izlenmişti. Şimdi ise gözler, yılın son Güneş tutulması olan Ekim ayı Halkalı Güneş tutulmasına çevrildi. Peki, 2023’te Ekim ayı Güneş tutulması ne zaman yaşanacak ve Türkiye’den izlenebilecek mi?

Güneş tutulmaları, doğa olayları arasında en dikkat çekenlerden biridir ve tam, hibrit, halkalı ve parçalı olmak üzere dört farklı şekilde gerçekleşir. Ekim ayında yaşanacak olan Güneş tutulması, “Halkalı Güneş Tutulması” olarak adlandırılan türden olup “Ateş Çemberi Güneş Tutulması” olarak da bilinir. Bu olay, 14 Ekim 2023 Cumartesi günü gerçekleşecek.

ABD’nin Oregon, Nevada, Utah, New Mexico ve Texas eyaletlerinden izlenebilecek olan bu tutulma, Pasifik zaman dilimiyle saat 09.13’te başlayacak. NASA yetkilisi Kelly Korreck’in CNN’e yaptığı açıklamada, NASA’nın tutulma günü yerel saatle 11.30’dan itibaren Albuquerque, New Mexico, Kirbyville, Texas ve White Sands, New Mexico’dan canlı görüntüler paylaşacağını belirtti.

Gelinen bilgilere göre, bu özel doğa olayı Alaska da dahil ABD’nin 49 kıta eyaletinde görülebilecek. Ancak, Türkiye’den bu etkileyici olayın izlenemeyeceği bilgisi paylaşıldı.

Ekim ayı Halkalı Güneş tutulması, özellikle ABD’de yaşayanlar için büyük bir heyecanla bekleniyor. Türkiye’de ise bu olayı canlı yayınlardan takip etmek mümkün olacak.