Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güreşin yükselen değeri Sinan Yıldız: Altın kemeri Karamürsel’e getirmek istiyorum!

Son 2 yıldır harika güreşlere imza atan ve üst üste boy atlayarak Büyük Orta Boya yükselen Sinan Yıldız, Yeşil Siyah programında Erdem Övüç’ün sorularını yanıtladı. Sinan “Altın kemeri Karamürsel’e getirmek istiyorum” dedi.

Son 2 yıldır harika

USTALARIMA TEŞEKKÜR EDERİM

CW Enerji Ligi’nde fırtına gibi esen ve son olarak Ordu Aybastı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde birinci olarak 4’te 4 yapan Sinan Yıldız, Kırkpınar’da da finale kadar yükselme başarısı göstermişti. Sinan, Yeşil Siyah programında samimi açıklamalar yaptı ve şu ifadelere yer verdi: 2 yıldır sakattım, onun öncesinde iki boy birden atlamıştım. Kırkpınar ve Kurtdere’de şampiyon olup Küçük Orta Büyük Boya yükseldim. 2 yıllık sakatlık sürecimin ardından bu sezon şükürler olsun ki çok iyi geçiyor. Ahmet Taşçı, Kadir Birlik, Güngör Ekin ve Erkan Ertan ustalarıma teşekkür ederim.

İKİ LİG GÜREŞİNDE DE BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM

Bu yıl Manavgat, Gaziantep Şahinbey ve Sekapark güreşlerinde birinci oldum. Kırkpınar’da ikincilik nasip oldu ve Büyük Orta Boya çıktım. Ordu Aybastı’da yükseldiği boyda birinci oldum. İki CW Lig güreşi kaldı. Onlarda da başarılı olursam sezon sonu Başaltı boyuna çıkacağım inşallah. Seneye de Başpehlivan olmak ve altın kemeri tekrardan Kocaeli’ye, Karamürsel’e getirmek istiyorum.

ÇOK SAĞLAM GÜREŞÇİLERİMİZ VAR

Karamürsel olarak yağlı güreşte iyi durumdayız. Çok sağlam güreşçilerimiz var. Seneye Karamürsel’den 2 ya da 3 başpehlivan çıkarmayı düşünüyoruz. Kabul etmeliyiz ki Antalya yağlı güreşte önde gidiyor. Kocaeli olarak kendilerine rakip olacağız. Kendimden bahsetmek istersem… Ben 2002 Karamürsel Avcı Köyü doğumluyum. Köyde reşit olduğum arkadaşlarım güreşle ilgileniyordu.

RAHMETLİ ENİŞTEM GÜREŞÇİ OLMAMI ÇOK İSTİYORDU

Köyde tarım ve hayvancılık yapılıyordu. 9 yaşımda güreşe yöneldim. Rahmetli eniştem güreşçi olmamı çok istiyordu. Ağabeyim de güreşe başlamış sonra bırakmıştı. Antrenmanlarımız yoğun geçiyor. Haftanın 6 günü çalışıyoruz. Kışın ise çoğunlukla ağırlık antrenmanları yapıyoruz. Sezon nisan gibi başlıyor, ekim-kasım gibi bitiyor. Sezon içinde de sürekli ülkenin farklı yerlerinde güreşiyoruz.

BİR ORGANİZASYONDA ORTALAMA 6 SAAT GÜREŞİYORUZ

Lig güreşlerinde zaman zaman 7 zaman zaman 8 tur güreşiyorsunuz. Güreşler minimum 30 dakikadır ancak 1.5 – 2 saatlik güreşler de olabiliyor. Geçmiş yıllarda saatlerce süren güreşler oluyormuş. Kurallara göre 30 dakikalık güreşimiz var ama ortalama 1 saati buluyor. 6 tur geçsen toplamda 6 saat güreşiyorsun. Sezon başında hedeflerimizi belirledik. Güngör Ekin, Ekrem Yavuz, Erkan Ertan, Arif Akın, Mustafa Yenisancak gibi ustalarımız başımızda.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Karamürsel Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çalık bizlere çok destek veriyor. Sponsorlarımız var… Erdem Taş, Ali Ömer Erdem, Baki Karataş her zaman yanımda oldular. Onlara da çok teşekkür ederim. Karamürsel’de spora hayli ilgi var… Bizlere de elimizden geleni yapacağız. Genel manada konuşmak istersem… Yusuf Can Zeybek çok formda ve son 2 yıldır Kırkpınar başpehlivanı oldu. Cezadan çıktıktan sonra ona kemer takacak gözü ile bakılıyordu. 1 yılı kaldı.

YUSUF CAN BAŞARABİLİR

Yusuf Can Zeybek 664. Kırkpınar’da da birinci olursa kemerin ebedi sahibi olacak. Kemer son olarak Karamürsel’deydi, Ahmet Taşçı ustamızdaydı. Yusuf Can iyi çalışırsa bunu başarabilir. Hüseyin Gümüşalan kura şanssızlığı yaşıyor. Hüseyin ağabey de Kocaeli’yi ve Karamürsel’i çok güzel temsil ediyor. İnşallah Hüseyin ağabey, ben, Kerem Kahya ve diğer arkadaşlarım Kocaeli’ye, Karamürsel’e altın kemeri tekrardan getireceğiz inşallah.