Gusul Abdesti Olmadan Oruç Bozulur Mu? Cünüpken Oruç Tutulur Mu? Gusul Abdesti Olmadan Oruç Kabul Olur Mu?

Mübarek Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar cünüpken oruç tutulur mu araştırması yaptı. Oruç ibadetini tehlikeye düşürecek durumlar araştırıldı. Peki, gusul abdesti olmadan oruç bozulur mu? Gusul abdesti olmadan oruç kabul olur? İşte yanıtı..

Gusul Abdesti Olmadan Oruç Bozulur Mu? Cünüpken Oruç Tutulur Mu? Gusul Abdesti Olmadan Oruç Kabul Olur Mu?

Müslümanlar için özel bir yeri olan mübarek Ramazan ayına giriş yapan vatandaşlar ibadetlerini tehlikeye düşürecek durumlara odaklandı. Arama motorlarında cünüpken oruç tutulur mu sorgusu yapan vatandaşlar gusul abdesti olmadan oruç bozulur mu yanıtına odaklandı. Merak edilen açıklama Diyanet İşleri Başkanlığından geldi. Peki, gusul abdesti yokken oruç tutulur mu? Gusul abdesti olmadan oruç kabul olur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları..

GUSÜL ABDESTİ OLMADAN ORUÇ BOZULUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı gusul abdesti olmadan oruç bozulur mu açıklamasında, "Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. Ancak cünüp olan kişi, bir an önce yıkanıp temizlenmelidir. Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir. Guslün bir namaz vaktinden daha fazla süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur" denildi.

CÜNÜPKEN ORUÇ TUTULUR MU?

Cünüpken oruç tutulur mu Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasında cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir denildi. Cünüpken oruç tutmak orucu bozan bir durum değildir. Ancak bir vakit namazı kazaya bırakacak kadar cünüp durmak caiz değildir. Bu nedenle gusül abdesti almak gerekir. Oruçluyken gusül abdesti alırsanız ağız da yıkanacağı için boğazınıza su akıtmamaya dikkat etmeniz gerekir.