Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve tahakkuk eden vergilerin ödeme süresinin 7 Nisan Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldığını bildirdi.
Maliye beyan dönemi için sahaya indi, kira gelirlerine yönelik konutlarda yoklama başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Mükelleflerimizden vergiye uyum konusunda azami hassasiyet bekliyoruz" dedi.
GİB ekranından yapılan kira gelir vergisi işlemleri çok sayıda vatandaşın gündemine girdi. Kira geliri olan bireylerin takibe aldığı vergi türüne dair beyanname detayları mercek altına alındı. Peki, kira geliri beyannamesi nasıl verilir? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı kira geliri sorgulama..
Son günlerde birçok vatandaşa Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından gönderilen kira geliri bildirimi mesajları, mülk sahibi olmayan ve kira geliri elde etmeyen kişileri paniğe sevk etti.
Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verme dönemi başladı.
Ev sahipleri için 1 Mart’ta yeni bir dönemi başlıyor. Geçen yıl kira geliri elde eden ev sahipleri için de beyan ve vergi ödeme dönemi içine giriliyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi memurları işletmelerin kasalarına oturarak hasılat ile gelir arasındaki farkı denetleyecek. Eğer fark yüzde 20’yi aşarsa mükellef izaha çağrılacak.
Motorlu taşıtlar vergisi ilk taksit ödemesinin süresi doluyor. Gecikme faizi ödemek istemeyen mükelleflerin işlemlerini 31 Ocak'a kadar tamamlaması gerekiyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı sosyal medya hesaplarında, kartla ödeme kabul etmeyip nakit talep eden işletmeler hakkında bir açıklama yayımladı.
Yurt dışına çıkış harcında basılı pul kaldırılarak dijital ödeme sistemine geçildi. Sınır kapılarında artık dijital dönem başladı.
2024 yılı bitmeden düğmeye basan Gelir İdaresi Başkanlığı 820 Gelir Uzman Yardımcısı alımı için harekete geçti. ÖSYM yazılı sınavına girecek olan adaylar aranan şartları araştırmaya başladı. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı iş başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..
Kartlı ödemelerin yeni nesil yazarkasa POS cihazlarından yapılmasını zorunlu kılan karar, 15 Kasım’da yürürlüğe girecekti fakat iş dünyasının yoğun talepleri üzerine 10 Ocak 2025'e ertelendi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, araç kiralama sektöründe yasa dışı faaliyetleri engellemek amacıyla kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 5,600 araç kiralama işletmesini mercek altına aldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.