Hac kayıtları ne zaman bitiyor, son gün ne zaman? Hac fiyatları ne kadar?

Hac kayıtları ne zaman bitiyor, son gün ne zaman? Hac fiyatları ne kadar?

Hac ibadetini yerine getirmek isteyenler için kutsal topraklara yapılacak olan hac kayıtları, 24 Kasım tarihine kadar devam ediyor. Hacı adayları, kayıtlarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, Hac fiyatları da belirlendi; 2 kişilik odada 1 kişilik konaklama için 28 bin 500 SAR olarak açıklandı.

2024 yılı için Hacca gidiş tarihleri 9 Mayıs ile 12 Haziran olarak belirlenirken, dönüşler ise 22 Haziran ile 17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Hac Kurası Sonuçları Nasıl Sorgulanır? Hac kura sonuçları, 2 Kasım 2023 Perşembe günü saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek.

Hac Kesin Kayıtları 6-24 Kasım Arasında: Hac için kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, 6-24 Kasım tarihleri arasında kesin kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yüzde 60, acentelerin ise yüzde 40 oranını geçmemek üzere kayıt yapma imkanı sunacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kura çekiminin noter huzurunda gerçekleşeceğini belirterek, yaklaşık 2 milyon 473 bin 65 kişinin kura çekiminin 4-5 saat süreceğini ve çıkan kuraların noter aracılığıyla tescilleneceğini ifade etti. Hacı adaylarına, kura sonuçları ile ilgili bilgilerin e-Devlet portalından öğrenileceğini söyledi.

HAC KESİN KAYITLARI EKRANI