Hafize Gaye Erkan evli mi? Batur Biçer kimdir, nereli?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan hakkında ortaya atılan iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Merkez Bankası'nda protokol görevlisi olarak çalışan Büşra Bozkurt, Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın kendisini işten çıkardığını iddia ederek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikayette bulundu. Bu gelişme üzerine, Hafize Gaye Erkan'ın kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu.

Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Hafize Gaye Erkan, 1979 yılında İstanbul'da doğmuş ve Erkek Lisesi'nden ikincilikle mezun olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü Türkiye genelinde 26. sırada kazanarak 1997 yılında eğitimine başlamıştır. Lisans eğitimi sırasında Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Gülay Barbarosoğlu ile çalışarak birinci sınıf bir eğitim almıştır. Erkan, lisans eğitimini birincilikle tamamladıktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri'nde Princeton Üniversitesi'nde operasyon araştırmaları ve finansal mühendislik alanında doktorasını yaparak finans profesörlüğü unvanını kazanan en genç kişi olmuştur. Erkan, ayrıca Harvard Üniversitesi Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını daha tamamlamıştır.

2023 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına atanarak bu göreve getirilen Erkan, bu göreve atanan ilk kadın olma özelliğine sahiptir.

Hafize Gaye Erkan'ın Özel Hayatı

Hafize Gaye Erkan, finans uzmanı Kayserili Batur Biçer ile evlidir ve çiftin Aslan Selim adında bir oğulları bulunmaktadır.

Erkan'ın eşi Batur Biçer ile tanışmaları, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşti. İkilinin bu üniversitede başlayan ilişkisi, evlilikle sonuçlandı.

Batur Biçer, ABD'de finans mühendisliği alanında doktorasını tamamladıktan sonra kariyerine yön verdi. Napier Park Global Capital'de Genel Müdür olarak görev alan Biçer, finans dünyasında başarılı bir profesyonel olarak biliniyor.

Batur Biçer aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinden biri olarak tanınıyor.

Yaşanan iddiaların ardından Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın işten çıkarma sürecine dair detaylar ve gelişmeler, kamuoyu tarafından merakla beklenmektedir.

Hafize Gaye Erkan evli mi? Batur Biçer kimdir, nereli? - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ