Hafize Gaye Erkan görevden alınacak mı? Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Hafize Gaye Erkan'ın yerine düşünülen isim kim?

Hafize Gaye Erkan görevden alınacak mı? Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Hafize Gaye Erkan'ın yerine düşünülen isim kim?

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın seçim öncesi görevden alınabileceği iddiasında bulundu. Babuşcu, Erkan'ın yerine atanabilecek isimler arasında Cevdet Akçay ve Hatice Karahan'ın adının geçtiğini belirtti.

Şenol Babuşcu, yaptığı açıklamada, "Gaye Hanım’ın 20 gündür ABD’de olması da enteresan. Erkan ve Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra tanıştığı ve aralarında bir soğukluk olduğu da konuşuluyor. Gaye hanım görevden alınacak gibi görünüyor. Seçim öncesi görevden alınabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Babuşcu, görevden alınmanın ekonomide veya piyasalarda etki yaratmayacağını belirtirken, "Bu konuda başkan yardımcılarından Cevdet Akçay ve yandaş kanalların gündeme getirdiği Hatice Karahan konuşuluyor. Siyasi tercihler öne çıkacaktır." dedi.

Merkez Bankası'nda daha önce yaşanan olaylara da değinen Babuşcu, bir çalışanın Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasını hatırlatarak, bu durumun yeni görev değişikliklerine zemin hazırlayabileceğini ifade etti.

Şenol Babuşcu'nun açıklamaları, Merkez Bankası'nda olası yeni gelişmeleri ve görev değişikliklerini gündeme taşıdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ