Hafta sonu hava yağmurlu mu? Cumartesi, pazar yağmur yağacak mı, 8-9-10 Aralık hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava yağmurlu mu? Cumartesi, pazar yağmur yağacak mı, 8-9-10 Aralık hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için bazı bölgelerde etkili olması beklenen yoğun yağışlar ve rüzgar nedeniyle uyarıda bulundu. İşte hafta sonu hava durumu ve alınan uyarılar:

Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarılar: Meteoroloji, Adana, Mersin ve Antalya için turuncu kodlu uyarı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Burdur, Isparta ve Yalova için ise sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yağış Beklenen Bölgeler: Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Mersin ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya'nın doğusunda ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kar Yağışı Uyarısı: Antalya'nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış olması bekleniyor.

Olumsuzluklara Karşı Dikkatli Olunmalı: Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara neden olabileceği göz önünde bulundurularak vatandaşlar uyarıları dikkate almalıdır.

Meteoroloji, hafta sonu için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.