Hakan Fidan: Soykırım davasına müdahil olmak için...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD), İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyasını sunmasına ilişkin, X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Hakan Fidan: Soykırım davasına müdahil olmak için...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire'de, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşmuştu.

SOYKIRIM DAVASI

Müzakere sürecinde Filistin'in yapıcı tutum sergilediğini, İsrail'in ise "oyun bozanlık" yapan taraf olduğunu belirten Fidan, burada yaptığı konuşmada "(İsrail) Ateşkes görüşmelerinin başmüzakerecisini (İsmail Heniyye) kalleşçe bir suikast ile öldürmüştür" ifadesini kullanarak İsrail'in soykırım davasına müdahil olacaklarını söylemişti.

"LAHEY'E SUNDUK"

Türkiye'nin, soykırım davasına müdahillik başvurusunu sunduğunu bilgisini paylaşan Fidan, "İşlediği suçların cezasız kalmasından cesaret alan İsrail, her geçen gün daha fazla masum Filistinliyi öldürüyor. Soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı; İsrail ve destekçileri üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır. Türkiye, bu yolda elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir." ifadesini kullandı.

Kaynak: Murathan Birinci