Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hakan Kutlu: VAR olmasaydı maçı kazanacaktık!

Kocaelispor ile 1-1 berabere kalan Erzurumspor FK’da Teknik Direktör Hakan Kutlu VAR olmasaydı maçı kazanacaklarını belirten Erzurumspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu galibiyeti hak ettiklerini belirtti.

Kocaelispor ile 1-1 berabere

DOĞRU GEÇİŞLER YAPTIK

Kutlu futbolun tüm gereklerini yerine getirdiklerini belirtti ve şu şekilde konuştu: İki takım oyuncularını da tebrik ediyorum. Seyir açısından çok güzel bir futbol ortaya koydular. Sanki üst ligin mücadelesi gibiydi. Ama kazanan takımın Erzurumspor olduğunu düşünüyorum. Futbol adına ne gerektiriyorsa yaptık. Oyun, pozisyon, topa sahip olma olarak, doğru pasları bularak hızlı hücuma geçişleri yapan bir Erzurumspor vardı.

 

SONUNA KADAR ŞAMPİYONLUĞU KOVALAYACAKLAR

Galibiyeti kazanması gereken taraf Erzurumspor’du ama berabere bitti. Kocaelispor’u da tebrik ediyorum. Belli ki bu ligde sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacaklar. Önemli kadro yapısına sahipler ve iyi bir teknik direktörü, ekibi var. Önemli, futbolda üst liglerde olması gereken bir şehir. Oyuncularla alakalı söylenecek her şey çok güzel ama VAR hakemleriyle ilgili söylemek gereken bir şey var.

 

AYNI HASSASİYETİ BİZE DE GÖSTEREBİLİRDİ

Maçın hakemini sahada duruşuyla ve maçı yönetimiyle art niyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Bizi ezen tarafları vardı ama art niyetli değildi. VAR hakemlerindan biri Hüseyin Göçek. Deneyimli bir hakemdi, yıllarca futbola hizmet etti. Verdiği ofsayt kararındaki hassasiyeti, bize atılan ilk golde 30 saniye bile incelemedi, ilgiyi göstermedi. Pozisyon yüzde yüz fauldü. Hakem görmeyebilir, hakemin tek sıkıntısı deneyimsizliğiydi.

 

YAPAY ZEKA DİYORLAR

Hakem, zaman zaman yanlış kararlar verdi. Sefa’ya yapılan müdahale yüzde yüz fauldü. Atağın devamında gol geldi. Daha sonra attığımız golde VAR devreye girdi. 7-8 dakika ofsayt incelenmez. “Yapay zeka” diyorlar ama ofsayt çizgisinin hangi anda çekileceğine oradaki hakem arkadaşlar karar veriyor. “Şu anda çekeceksiniz” diyor. Pozisyonu ofsayta getirebilmek için orada uğraştı.

 

6-7 DAKİKANIN İZAHI YOK

VAR’ın başındaki hakemler bu tip hatalar yapınca art niyet arıyoruz. Zaten geçmişte Erzurumspor ile çok fazla problem yaşamış hakemi, VAR hakemi olarak atıyorsunuz. O da kafasında kuruyor galiba, bir şeyler yapıyor. 6-7 dakikanın başka izahı yok. VAR olmasaydı bence kazanmıştık. Kocaeli’nin de pozisyonları da vardı ama ilk gol iptal edilmese ve yediğimiz goldeki faul verilse, girdiğimiz çok pozisyon da var, maçın geneline baktığımızda hem pozisyon üretme anlamında hem de pozisyon vermeme anlamında bizim takımımız galibiyeti hak etti. Farklı düşünceye de saygım var.

 

BİZ DE UYARDIK

Bursa’dan ve Kocaeli’den desteklemeye gelen taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Maç sonunda gerginlikler bazen olabiliyor. Oyuncularımızı biz de uyardık. Candeias’ın da bana oldu, çok fazla tepki göstermedik. Bizim oyuncularımızın da yapmaması gerekiyor. Genelde olmaması gerekiyor ama ne yazık ki gerçekleşebiliyor.