Hakkında suç duyurusu yapılan genç konuştu: Ülkemizi korumak için dik duracağım

Avukat Feyza Altun'un halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlamasıyla hakkında soruşturmasının ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. CHP İzmit Gençlik Kolları üyesi Berk Aktaş'ın Altun sözlerini tekrarlaması üzerine Milli Diyanet Sen suç duyurusunda bulundu. Yaşanan gelişmelerin üzerine Aktaş açıklama yaptı.

Hakkında suç duyurusu yapılan genç konuştu: Ülkemizi korumak için dik duracağım

Avukat Feyza Altun'un geçtiğimiz günlerde "şeriata s.kayım" sözlerini sosyal medya hesabında tekrar eden CHP İzmit Gençlik Kolları üyesi Berk Aktaş hakkında Milli Diyanet Sen'in suç duyurusunda bulunması üzerine Aktaş açıklama yaptı. Berk Aktaş yaptığı açıklamada; "Ülkemizi, halkımızı ve dinimizi bu gerici, talibancı, şeriatçı akıldan korumak için dimdik duracağım" dedi.

"TAMAMEN İFTİRADIR"

Berk Aktaş suç duyurusu sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti, laik, sosyal, demokratik bir hukuk devletidir. Üzerime atılmaya çalışılan yüce dinimize hakaret yaftası tamamen iftiradır. Bu iftirayı üzerime yapıştırmak isteyen talibancı şeriat zihniyetinin şehrimizdeki gölgeleridir" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİ KORUMAK İÇİN BU AKIL KARŞISINDA DİK DURACAĞIM"

Şeriat denilen kavram dini bir olgu değil politik bir yönetim biçimidir diyen Aktaş; "Bu ülke sınırları içerisinde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herhangi bir kişi şeriat savunuculuğu yapamaz. Şeriat destekçiliği yapmak anayasal düzene karşı gelmektir, suçtur. Ömrümün sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ülkemizi, halkımızı ve dinimizi bu gerici, talibancı, şeriatçı akıldan korumak için dimdik duracağım" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ