Haksızlıkların karşısındayız

Vasfi Aşçı

Vasfi Aşçı

Tüm Yazıları

Mevcut Karate Federasyon Başkanımızın Sivas’ta düzenleyeceği yemek daveti paylaşımının sadece “Organizasyon Kurulu ile Antrenör ve Hakemlerin” iletişimi için kullanılan WhatsApp gurubunda yayınlanmasının adil olmadığı konusunda yapılan girişimler oldukça ses getirdi.

Diğer adayların bu haksız rekabet ortamına karşılıksız kalamayıp haklı isyanından sonra "Mecburen" program davetlerinin paylaşılmasının ardından organizasyon sayfası ve WhatsApp iletişim gurubu adeta seçim koordine merkezine dönüştüğünü gözlemlemekteyim.

Maalesef ki itirazlar ve tepkiler üzerine diğer başkan aday adaylarının da yemek davetleri iletişim guruplarında paylaşılmaya başlanması tepkileri bir nebze azalttı.

Karate Federasyonu Organizasyon Kurulu başkan ve ekibinin duyarlılığı, çözüm odaklı kararları ve tarafsızlık ilkesine bağlılıkları ve de en önemlisi sorumluluk sahibi olmalarından dolayı kendilerine Nokta Medya olarak tebrik ve teşekkür ediyoruz.

Neden böyle bir konuyu yazmaya gereksinim duydun derseniz; insan olarak yaşadığımız her an ve her olayın bizleri dolaylı da olsa etkilediğini görmekteyim. Bu nedenle de toplumsal her olayı sorgulamayı ve çevremize aktarmayı Nokta Medya olarak görev biliyoruz. Yaşanan olaylar, aldığımız haberler, yazılıp çizilenler, verilen haberler adaletsizliğin nüfus ettiğini gözler önüne sermektedir.

Adaletin olduğu yerde barış, huzur, mutluluk, sevgi, saygı ve güven de olur. En yüksek erdem sayılan adalet, akıl ve vicdan unsurlarından oluşur. Aklı ve vicdanı olmayan kişi ve toplumların sonu hüsrandır.

Son olarak şunu da söylemek isterim ki: Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa, gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder.