Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Halil Fıngaloğlu’ndan Muhip Kanko’ya tepki: Papazlara kimse karşı çıkmaz

Mil-Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Halil Fıngaloğlu, “Kocaeli’de okulları camiye dönüştürmek istiyorlar” açıklaması yapan CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko’ya sert çıktı.

Mil-Diyanet Sen Genel Başkan

Kısa adı “Mil-Diyanet Sen” olan Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Fıngaloğlu CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko’ya tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Fıngaloğlu şu sözlere yer verdi: “CHP Kocaeli Vekili Muhip Kanko, “Kocaeli’de okulları camiye dönüştürmek istiyorlar!” demiş! Avrupa’daki okullarda papazlar tarafından verilen bu hizmete kimse karşı çıkmazken, maalesef bizim ülkemizde kendisini Atatürkçü ve laik olarak tanıtan bu kişiler, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında uygulanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES)’e karşı çıkmaktadır.

“ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ YANLIŞ ANLAMIŞ”

Bu protokolün laikliğe ve bilimsel eğitime aykırı olduğunu iddia eden Kanko, sanırım Atatürk’ün “Hiçbir millet yoktur ki, ahlâk esaslarına dayanmadan ilerlesin” sözünü ya hiç okumamış ya da okuduğu halde anlamamış. CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, ÇEDES kapsamında yüzde 90’ı Müslüman olan milletimizin çocuklarına güzel ahlâkı, büyüklere saygı ve küçüklere sevginin öğretilmesinden neden rahatsız oluyor? Sanırım Kanko, Atatürk’ün, “Çocukları korumak, vatanı korumak” sözünü de yanlış anlamış ki, çocuklara ahlâklı olmayı, iyi olmayı ve çevreci olmayı öğretmeyi temel amaç edinen ÇEDES’e karşı çıkıyor!

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Çocuklarımızın geleceği için Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÇEDES projesini daha yaygın hale getirmeleri; çocuklarımızın ahlaki erdemlere sahip, çevresine duyarlı birer birey olarak yetişmelerine katkı sunacak ve çocuklarımızı kötü niyetli kişilerin kucaklarına düşmekten kurtaracaktır. Mil-Diyanet Sen olarak bizim mücadelemiz, istikbalimiz olan çocuklarımızın vatanına ve milletine bağlı, ahlâki değerlere sahip birer birey olarak yetişmelerini sağlama mücadelesidir. Bu mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”