Halkevi binası açılacak mı? 19 Mayıs'ta açılacak denmişti...

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, restore edilen Halkevi binasının 19 Mayıs’ta hizmete açılacağını açıklamıştı. 19 Mayıs tarihine 6 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen, Halkevi binasındaki belirsizliğin sonucu kamuoyunda merak ediliyor.

Halkevi binası açılacak mı? 19 Mayıs'ta açılacak denmişti...

İzmit’in en önemli simgelerinden olan temelleri 1938’de atılan erken cumhuriyet dönemi eserlerinden halk eğitim binasının restorasyon çalışmaları sürüyor. İlimizin en özel yapılarından Halkevi Binası restorasyonu Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca yapılıyor.

Halkevi binası açılacak mı? 19 Mayıs'ta açılacak denmişti... - Resim : 1

19 MAYIS İŞARET EDİLMİŞTİ

Nisan 2023 yılında başlatılan restorasyon sonrasında tarihi bina gençlik merkezine dönüşecek. 2024 yılında tamamlanacağı duyurulan restorasyon çalışmaları sürerken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz binanın 19 mayısta açılabileceğini ifade etmişti.

VALİ YAVUZ İNCELEDİ

Ancak geçtiğimiz günlerde Halkevi’ndeki çalışmaları inceleyen Vali Seddar Yavuz, açılışla ilgili bir tarih vermedi. ‘Biz İzmitiz’ grubunun kurucusu, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol restorasyon çalışmaları ile ilgili gazetemize konuştu.

Halkevi binası açılacak mı? 19 Mayıs'ta açılacak denmişti... - Resim : 2

EROL: SON DURUMU BİLMİYORUM

Halkevi binasının açılmasının planlandığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına sadece 6 gün kaldığını söyleyen Erol, “Uzun zaman önce Vali Seddar Yavuz’u ziyaret etmiştim. Yetişebileceğini söylemişti. Vali bey 19 Mayıs’ı işaret etti ama yakın zamanda kendisi ile görüşmedim. Bu yüzden son durumu bilmiyorum” dedi.

Halkevi binası açılacak mı? 19 Mayıs'ta açılacak denmişti... - Resim : 3

Hüseyin Erol

Kaynak: HABER MERKEZİ