Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haluk Levent duyurdu: Bir işçi göçükten kendi imkanlarıyla çıktı

Haluk Levent, Erzincan İliç’teki faciada bir işçinin göçük altından kendi imkanlarıyla çıktığını ve hastanede tedavi altında olduğunu duyurdu.

Haluk Levent, Erzincan İliç'teki

Erzincan İliç’te, Kanadalı bir maden şirketinin altın madeninde yaşanan bir olayda, maden cevher döküm sahasında toprak kayması meydana geldi. Bu olay, Anagold Madencilik ve SSR Mining gibi önemli şirketlerin faaliyet gösterdiği bölgede yaşandı. Daha önce de siyanür sızıntısı iddialarıyla gündeme gelen bu maden sahası, yeniden dikkatleri üzerine çekti.

9 KİŞİ VAR

Saat 14.00 civarında gerçekleşen olayda, göçük altında kalan 9 işçi olduğu bildirildi. Olayın hemen ardından, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ancak, işçilere henüz ulaşılamadığı belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, 667 işçiden 9’unun halen kayıp olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, yaşanan kazanın büyük miktardaki istiflenmiş toprak kütlesinin kayması sonucu meydana geldiğini ifade etti. Olayın boyutunu şu sözlerle aktardı: “8-10 dönümlük toprak kütlesi, 100 dönümlük alana yayıldı.”

1 KİŞİ KURTULDU

Öte yandan, AHBAP Derneği’nin kurucusu olan sanatçı Haluk Levent, Erzincan İliç’teki faciada bir işçinin kendi imkanlarıyla göçük altından çıktığını ve şu anda hastanede tedavi altında olduğunu duyurdu.