Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haluk Tamyüksel: Bu PR’ın parasını Büyükakın cebinden mi ödedi?

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın kamuda tasarruf tedbirlerine uymadığını dile getirdi

İYİ Parti Kartepe İlçe

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 4 yıldaki projelerini özetleyen “Yerli Yerinde Hizmetle dolu 4 Yıl” programı yapıldı. Program öncesi Kocaeli’nin tüm ilçeleri afişlerle donatıldı. Bu duruma tepki gösteren İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Büyükakın’ı tasarruf tedbirlerine uymadığını dile getirdi.

TASARRUF TEDBİRLERİNE MUHALEFET

Tamyüksel yayımladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Büyükşehir Belediyemizce düzenlenen ve kamuya hiçbir faydası olmayan, sadece ve sadece Sn.Büyükakın’ın PR çalışması olarak gördüğümüz “Yerli Yerinde Hizmetle dolu 4 Yıl” programı ve 12 İlçemizin tamamında tüm Billboard, Köprü, Viyadük ve Aydınlatma direklerinde ki Reklamlara harcanan milyonlarca lira İsraf değilde nedir? Bu yapılan bizzat Sn.Cumhurbaşkanının açıkladığı Tasarruf Tedbirlerine muhalefet değilde nedir?

YENİ İSTİHDAM

Hergün birbiri arkasından; ÖTV’den KDV’ye, Ekmek’ten Simit’e, Ulaşım’dan Eğitim’e, Elektrik’ten Su’ya, Benzin’den Mazot’a gelen zamlarla.. Hükümetin uyguladığı yanlış politikaların acı faturasını milletimiz ödemek zorunda bırakılırken. Kendi siyasetlerine yakın kişilere makam üretmek uğruna yeni daire başkanlıklarının kuruluyor olması, bu daire başanlıklarında oluşan pozisyonlara yeni istihdam ve yeni kamu araçlarının tahsis edilmesi de aynı şekilde tasarruf tedbirlerine açık muhalefet değilmidir.

KAÇ KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ?

Mesela Mayıs ayında gerçekleşen Seçim öncesi, seçim dönemi ve seçimin hemen sonrasında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinde kaç kişi istihdam edilmiştir. Bu istihdam edilen arkadaşlarımızda dikkat edilen ve aranan liyakat şartı ne olmuştur? Kıymetli Kocaelili ve Kartepeli hemşehrilerim; bizim Yerel Yönetimlerden beklentimiz kendilerine verilen bütçeyi EMANET olarak görmeleri ve bununla birlikte; hem seçim dönemlerinde bizlere verdikleri sözleri yerine getirirken,  hemde zorunlu kamu hizmetlerini devam ettirebilmek adına İSRAF etmeden yönetmeleridir.

ACI REÇETE

Lakin geldiğimiz noktada, Tüm Ülkede yaşanan ekonomik kriz ve önümüze çıkan acı reçeteye rağmen, seçilmiş mahalli idare yöneticileri bulundukları makamları, kendilerini oraya seçen vatandaşlara karşı, bir üstünlük mertebesi olarak görerek Enaniyetle hareket edereken,bir yandan da kendi bireysel tanıtımları için bütçeyi hiç düşünmeden har vurup harman savurmakta ve hem kendilerinin hem de partilerinin siyasi ikballeri için, yönettikleri yapının yarınlarını riske atarak adeta yandaşın istihdam deposu haline getirmekten asla çekinmemekteler.

TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Biz Kartepe’ye de Kocaeli’ye de verilen sözlerin, har vurup harman savrulan kamu kaynaklarınında takipçisi olmaya devam edeceğiz. Şimdi Sn.Büyükakın’dan ricamız şudur; Tasarruf tedbirlerine rağmen, kendi PR’ınız için “yerli yerinde hizmet ve eserle 4 Yıl” temalı program ve bağlı olarak sokaklardaki billboard, köprü ve viyadüklere asılan pankartla ile aydınlatma direklerinde ki kırlangıçlara ne kadar para harcadınız?

LİKAYAT KOŞULLARINA DİKKAT ETTİNİZ Mİ?

Seçim öncesi, seçim dönemi ve seçim sonrası, haydi tarih olarakta bağlayalım.. 01.03.2023 tarihi itirbaıyla Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde kaç yeni personel istihdam ettiniz ve hangi liyakat koşullarına dikkat ettiniz? Yine aynı dönemde Özel Kalem harcamalarınızı kamuoyu ile paylaşabilirmisiniz? Eski dönem; İl ve İlçe Parti yöneticileriniz, Belediye Başkanlarınız, Belediye Başkan Yardımcılarınız arasında,  Büyükşehir Belediyesi veya bağlı iştiraklerinde yönetim kurulu üyesi veya farklı herhangi bir görev adı altında maaş alan partilileri var mı, varsa kimlerdir ve ne kadar maaş almaktadırlar.

İSRAFA GÖZ YUMMAYIZ

Bunları bize ve kamuoyuna lütfen açıklayın. Bizim; canımızı feda etmek için her an hazır olduğumuz bu ülkenin birliği beraberliği ve bekası için her acı reçeteyi ödemeye hazırız ve milletçe ödüyoruzda.  Amma velakin Biz bu reçeteyi öderken, birilerinin iktidara gelmeden önce söylediği gibi simit ve çayı bile rahat rahat yiyip içemezken. Hiç kimsenin kamu kaynaklarını israf etmesine  göz yummayız, yummayacağız.” Dedi.