Hamile çalışanına 'Fazla duygusalsın' deyince 16 milyonundan oldu

hamile olduğu için patronu tarafından duygusal davranmakla suçlanan 37 yaşındaki Nicola Hinds, açtığı davayı kazanarak 350 bin sterlin tazminat almaya hak kazandı.

Hamile çalışanına 'Fazla duygusalsın' deyince 16 milyonundan oldu

İngiltere'de bir kadın, hamilelik döneminde maruz kaldığı ayrımcılıkla ilgili açtığı dava sonucunda 16 milyon TL tazminat kazandı. 37 yaşındaki Nicola Hinds, çalıştığı yiyecek ve içecek firmasındaki patronunun kendisini "aşırı duygusal" olmakla suçlaması üzerine yasal yollara başvurdu. Muhasebe uzmanı Hinds, hamileliğinin son dönemlerinde iş yükünden şikayet ettiğinde patronunun, hamileliğini göz ardı ederek kendisini duygusal davranmakla eleştirdiğini ve bu durumu ayrımcılık olarak gördüğünü belirtti. İlk aşamada 67 bin sterlin tazminat kazanan Hinds'in davası, mahkemenin verdiği kararla toplamda 350 bin sterline yükseldi.

EMSAL TEŞKİL EDİYOR

Mahkeme, işverenlerin hamile çalışanlara karşı daha hassas olmaları gerektiğini ve kadınlara karşı aşağılayıcı dil kullanımının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu karar, iş yerlerinde cinsiyet ayrımcılığına karşı önemli bir emsal teşkil ediyor.

Kaynak: ODA TV