Hamile kadın ve bebeğinin öldüğü kazadan açıklamalar geldi: Ters yöne girdim

Kocaeli’de yaşanan kazada, ters yöne giren bir aracın, 11 kişinin bulunduğu başka bir araçla kafa kafaya çarpması sonucu 10 kişi yaralanmış, hamile bir kadın ve 4 aylık bebek hayatını kaybetmişti.

Hamile kadın ve bebeğinin öldüğü kazadan açıklamalar geldi: Ters yöne girdim

İlk duruşma Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Sanık Salih E.E., hatayla ters yola girdiğini belirterek özür diledi. Müşteki Hüseyin Elsaid, sanıktan şikayetçi oldu ve kaza nedeniyle eşi ile bebeğinin ölümüne, diğer eşinin ise düşük yapmasına neden olduğunu söyledi.

ARAÇTA 11 KİŞİ VARDI

Kaza, 7 Kasım 2023’te D-130 Karayolu'nda meydana geldi. Salih E.E. yönetimindeki 34 HB 3302 plakalı Honda marka araç, ters yönde ilerleyerek Hüseyin Elsaid’in kullandığı 41 AJR 709 plakalı Ford marka araçla çarpıştı. Kazada, Elsaid’in 4 aylık bebeği Vetin ve 2 aylık hamile eşi Fatma Alzibid hayatını kaybetti. Araçta bulunan 10 kişi de yaralandı. 41 AJR 709 plakalı Ford marka araçta toplamda 11 kişi bulunuyordu.

YANLIŞLIKLA TERS YÖNE GİRDİM

Duruşmada tutuklu sanık Salih E.E., “Aileye başsağlığı diliyorum. Anneme ait aracı alıp sahile gitmek istedim ve yolun ters olduğunu fark etmedim. Bir anda karşıdan gelen aracı görmedim ve kaza meydana geldi. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

ARAÇTA 5 ÇOCUĞUM 3 EŞİM VE 2 YEĞENİM VARDI

Hüseyin Elsaid ise, “Aracı ben kullanıyordum ve ters yönden gelen aracı fark ettim. Sağ tarafa kaçmaya çalıştım ama kaza kaçınılmaz oldu. Araçta 5 çocuğum, 3 eşim ve 2 yeğenim vardı. Eşim Fatma 1.5-2 aylık hamileydi ve onunla birlikte 4 aylık bebeğimiz de hayatını kaybetti. Diğer eşim Naval düşük yaptı” şeklinde ifade verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanıktan şikayetçi olan Naval Cahvani, “Kazanın nasıl gerçekleştiğini anlamadım ve bu olay yüzünden düşük yaptım. Daha sonra yeniden hamile kaldım, fakat o çocuğum da düştü. Bu olayın bana ciddi zararlar verdiğini düşünüyorum” dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Kaynak: İHA