Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Alper Tunga Akkuş

Hani verdiğin sözler? Hani huzur bulduğum o “ışıklar”nerede?

Hayatım boyunca bilime, doğruluğa, en çokta dürüstlüğe önem verdim. Hem aile yaşantım gereği hem de yetiştirilme tarzım doğasında; bazı çizgilerim/düşüncelerim erken yaşta oturdu. Erken yaşta büyüdüm, ticarete atıldım, yanlışlar yaptım.

Ama en önemlisi sonunda ölüm de olsa hak yemedim, hukuku çiğnemedim; hatalarımı düzeltmeyi bildim. Çünkü insanız, çünkü topraktan ibaretiz; topraktan geldik toprağa gideceğiz. Nisa Suresi, 17. Ayet derki:

Allah’ın (kabulünü) üzerine aldığı tövbe, ancak cehalet nedeniyle kötülük yapanların, sonra hemencecik tövbe edenlerin(kidir). İşte Allah, böylelerinin tövbelerini kabul eder. Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibi olandır.

Temel felsefemdir bu ayet; hikmet sahibi olanı hikmet sahibine teslim edip giderken tertemiz gitmek.

Ama bu dünyada, güzel ülkemizde bazı bazı şirket sahipleri bunları kişisel hırsları, dünya evi zevkleri için unutuyor. Unuttuğu gibi hatırlatanlar olduğunda, karşılarına “elif” gibi doğru birileri çıktığında da korkup, saklanıyorlar. Ama şunu bilmiyorlar ki yolu doğru olanın yükü ağır olur.

Her neyse..

Konumuza dönecek olursak, elbette konumuz yine “Işıklar” Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu yazıları yazarken tamamen kanıtladığım, bilimsel olarak inandığım “doğruları” yazıyorum. Önceki yazdığım yazılar totalde 1.6 milyon tekil kişi tarafından okundu. Eminim okuyanlardan birisi kıymetli patronumuz “Rıza Kutlu Işık” birisi de oğlu “Alp Işık” olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa şirketlerine çok değer veriyorlar, yatırımcılarını yıllardır mutlu ediyorlar, değil mi?.. Bu arada hem bireysel hem de şirket tarafından bir kere tekzip gelmedi. Bunuda eklmek isterim.

*******

Alp Işık ile geçtiğimiz genel kurulda yan yana oturduk, kendisi direkt tanıdı beni.

Nereden tanıdığını söylememe gerek yok, yazdığım doğruları hatırlıyor olacak ki direkt ufakta olsa bir sohbete başladık. Sorduğum çok konu olmadı ama temelde iki hususu sordum;

Bulgaristan’daki konut inşaat işi ne durumda?,
Şirket neden yapılan projeler, atılan adımlar hakkında neden bilgi vermiyor, kap atmıyor?

Sohbet sırasında nezaketi için öncelikle teşekkür ediyorum fakat sorduğum sorulara beklediğim cevapları alamadığım gibi net bilgiye hala sahip değilim. Neden? Rıza Kutlu Işık beyefendinin oğluna dediğim gibi bu şirket halka açık gibi görünse de aslında halka açık değil. Ne benim ne benim gibi şirketin %89’una sahip yatırımcının bir şeyden haberi yok. Eminim yukarıdaki sorduğum sorulara şirket sahibinin oğlunun verdiği cevapları merak ediyorsunuz. Bunları yazmak benim bir noktada boynumun borcu. Neden derseniz şirket(imizin) yapamadığını ben yapmak istedim, her ne kadar üstümüze vazife gibi görünmese de küçük yatırımcıya doğru bilgiyi aktarmak benim için çok önemli.

İlk sorum olan Bulgaristan’daki konut projesiyle alakalı “alaycı bir gülüş ile biter inşallah biter Alper bey” cevabını aldım. Veya gülüşü bana öyle geldi, kendisini yakından tanımadığım için net yorumda bulunamıyorum ama orada kendimi kötü hissettim bir yatırımcı olarak; projenin detayını, sahanın durumunu bilemiyorum. İkinci soruma daha samimi cevap vererek hak verdi, değiştirmek için yönetime ileteceğini belirtti. Pek ilettiğini sanmıyorum ama..

Gelelim ikinci konumuza: Kazakistandaki Fabrika Projesi. Şirketimiz kap atmasa da kimsenin haberdar olmadığı bir dergi çıkartıyor. Adı “Işıklardan Haberler” Nisan 2024 sayısında paylaşılan haberi bizzat sizlerle paylaşıyorum;

Ne anlarsınız bu haberden? Ne çıkarımda bulunursunuz? Ben hiç Işıklara yatırım yapmayan bir yatırımcı olsam olsam bu haberi olumlu bulur, şirketin borsadaki paylarına da olumlu yansıyacağını düşünürüm. Fakat beklediğiniz gibi ne yazık ki olmuyor. Bu şirkette paylaşılanların ne devamı geliyor ne sonu oluyor. Bir şeyleri gizlemek için göstermelik işler yapılıyormuş gibi hissediyorum.

Kötü hissediyorum,

Kötü hissetmem Rıza Kutlu Işık için elbette önemli değil ama Kazakistandaki fabrika projesinin detaylarını bilmem benim için önemli. Kendi araştırmalarım var, onları bu yazıda yayınlamadan önce şirkete fırsat tanımak istiyorum;

1- 20.000 m2 arsa verildiği yazıyor, arsanın verildiğinde dair resmi belgeleri yatırımcılarınızla paylaşır mısınız?

2- 1 yıl gibi kısa sürede inşaatı bitireceğiniz yazıyor, hoş inancım yok Bulgaristan projesinden dolayı. İnşaat ne durumda? 

Bu soruların cevabını bekliyorum, büyük ihtimalle yanıt gelmeyecek ama bir ümit ediyor cevaplamalarını bekleyeceğim. Sonrasında doğruları aldığım resmi cevaplarla beraber yazacağımdan şüpheniz olmasın.

*******

Gelelim ikinci konumuza: Işıklar Turizm & Filo‘ya..Eminim çoğu küçük yatırımcı 99,22 payının IEYHO’ya ait olan şirketi bilmiyordur. Eminim “Ee öğrendikte bunu niye öğrendik” diye soruyorsunuz hepiniz değil mi?

Değerli ortaklar, kıymetli okurlar; bizim aslında yatlarımız, katlarımız, arabalarımız ve hatta be hatta yalımız bile varmış. Vallahi yalımız bile var. Nasıl mı?

Tarihler 05.07.2023 tarihini gösterirken, kıymetli patronumuz Rıza Kutlu Işık imzasıyla bir kap yayınlanıyor;

İstanbul’un merkezi Kadıköy’ün göbeğinde yer alan Kozyatağıda bulunan arazinin 3200 arsa payının 3200/42’sini Dolaylı İştiraki olan BND Elektriğe çok saçma bir rakama satıyor. Bir de deniyor ki “...tarihli değerleme raporuna uygun olarak…

Değerli arkadaşlar, bunlar bizle resmen dalga geçiyor. Neden derseniz bahsettikleri bölgede bir arazinin 3200 arsa payının 3200/42’sini n 7.900.000 milyon tl gibi rakama satılması imkansız. Ama bunu sorgulayan yok, yıllardır şirketi 50 milyon lotla yöneten bir yönetim ekibi var karşımızda. İstediği gibi at koşturan karate sever patronumuz var.

Bu arada burada küçük bir parantez açmak istiyorum bu rakamları belirleyen “Harmoni Gayrimenkul Değerleme” şirketine de asla güvenmiyorum. Tüm şirkete ait taşınamazların raporlarını bu şirket hazırlıyor. Var bir bit yeniği diye düşünmeden edemiyorum ve kesinlikle araştırılması gerektiğine inanıyorum! Parantezi kapattım..

Bu arada bu arazinin satılan payının 7.9 milyon tl etmesi neden imkansız diye soracak olursanız.. Kap haberinde geçen parseli açın, hatta ben siz yorulmayın diye hemen açtım/araştırdım:

Bu parsel sorgusu beni tatmin etmedi, Google Earth üzerinden araştırdım;

Sonunda bulduğum arazi ve arazi üstündeki yapıyı sizlerle paylaşmak istiyorum: Reşat Paşa Konağı. Konağın ne kadar önemli olduğunu anlatmam gerekirse: Sultan II. Abdülhamid’in maliye nazırı Ahmet Reşat Paşa tarafından yaptırılan zarif ve sevimli bir konak, Türk mimari tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bu konak, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerindeki mimari anlayışı ve dönemin ileri gelen bürokratlarının yaşadığı ihtişamı yansıtıyormuş.

Ama uzun bir süredir kıymetli Patronumuz Rıza Kutlu Işık’ın yaşadığı görkemli hayatı yansıtıyor. Bu arada buraya bir parantezi açmak istiyorum tahminime göre milyon dolarlık konağın bulunduğu arazinin belirttiği kısmını 7.9 milyon tl’ye satıyor. Saçma değil mi? Parantezi kapattım.

Ne kadar üzücü değil mi?

Yıllardır yatırımcıya çektir/süründür, halka açık gibi görün; hisseyi baskıla. Baskıladığın yetmezmiş gibi deveye hendek atlat; şirket mallarını oradan oraya aktar..

Aktardığın yetmiyor milyonlarca lira mülkü olan/her yıl iyi kötü milyonlarca iş yapan şirketinin vergi levhasında vergi olmasın..(Girin bakın: 6190063951 Vergi Numarası)

Vergi olmadığı gibi röportaj verdiğin dergiye yaptıklarını resmen itiraf et:

Avcı İş Adamı Bir Adım Öndedir

Ama Rıza Kutlu Işık bir şeyi unutuyor;

“Aslanlar kendi tarihlerini yazana dek, av hikayeleri hep avcıları övecektir.”

Yazımın sonuna gelirken çok değerli bir şirketten bahsediyoruz, gerçekten çok kıymetli bir grup ama yönetenlerin aklı üretmekten yana değil küçük yatırımcıların üstünde dönen oyunlardan ibaret olduğunu eminim hepiniz anlıyorsunuz bu yazılar sayesinde. İEYHO’nun gerçek değerinin gizlendiğini, daha neler çıkacağını: ne kadar malı/mülkü/kripto parası var inanın kestiremiyorum. Dallandıkça dallanan bir yapı, sarmaşık gibi fakat bu yapıyı çözdüm. Buna eminim. Bu şirketi Rıza Kutlu Işıktan daha iyi biliyorum.

Bildiğim bir şeyin değerini de az çok kestirebiliyorum. Sadece değerini ortaya çıkartacak bir pırlanta sanatçısına ihtiyacımız var.

Not: Bu yazı asla yatırım tavsiyesi içermez. İçermediği gibi yatırımlarınıza kendiniz yön vermeniz gerekir..

YORUMLAR

10 adet yorum var

  1. sirket geri alım programıyla 4.13 ort ile aldıgı payları yaklaşık 3.50 küsür fiyattan ışıklar holdinge satıyor. ışıklarda bu paylar 1 ay bile geçmeden 3.86 dan satıyor KAP bildirimlerinde var bunlar. SPK ne yapıyor peki?

  2. Önce aşamasından herkes geçer. ‘Sonra’ aşamasına sadece vazgeçmeyenler ve pes etmeyenler ulaşır. Bizlerde bu beklentiyi rızada ya seve seve alacağız ya seve seve başka ihtimalleri ortaya katmaya gerek yok.

  3. Kaleminize sağlık..
    Gerçekten bu şirketin akibetini merak ediyorum…Yıllardır ah alan bir patron var fakat görünen o ki siz değerli ve bilinçli yatırımcılar sayesinde artık istedikleri gibi hareket edemeyecekler..umarım, patron yatırımcısını av olarak görmekten vazgeçip ,şirketin vizyonunu toparlar..aksi halde bu geminin artık böyle yürüyemeyeceği aşikar…

  4. NE EKERSEN ONU BİÇERSİN ..Artık devran dönmeli küçük yatırımçılar birşelip hakkını savunmalı sen bu konuda bizim liderimiz ve IŞIĞIMIZ olmaya devam et…Eline ve kalemine sağlık kardeşim…

  5. 4.5 yıldır bekliyorum bi okdr daha beklerim ama yazıktır günahtır kardeşim bok bile 30-40 kat değerlendi siz hala varlıklarınızı saklıyor ve kaplarda hertürlü oyunu çeviriyorsunuz tabi kap gelirse ama elbet herşey gün yüzüne çıkar ve çıkıyorda inş sirketiniz haketti yönetime ve değere ulaşır…Bu arada yazıyı yazan arkadaşa tşkrü borç
    Bilirim kalemine sağlık

  6. Biliyoruz kardeşim şirketin ederinin çok yüksek olduğunu, ve senin araştırmalarınlada teyit ediyoruz Saolasın. Rızada biliyor Holding’in ederinin ve değerinin ifşa olması demek, saman altından su yürütüp destiyi dolduramaması demek olduğunu ama bekliyoruz ki, “Bir yiğit çıkar da şahlandırır kır atı, atar üstündeki sahtekar tımarcıyı ve nalbant’ı. ” Kalemine yüreğine sağlık.

  7. Rıza Bey artık bir açıklama yapmaz ise yatırımcısını da şirketini de elinden yitirebilir. Benden demesi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER