Harun Yıldızlı: Deplasman bir haktır!

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Göztepe-Kocaelispor'un İzmir'de oynayacağı müsabakaya taraftarların alınmayacak olmasına tepki gösterdi

Harun Yıldızlı: Deplasman bir haktır!

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı AK Parti iktidarını eleştirdi. Yakın zamanda Kocaelispor bilet fiyatlarında artış yaşanmıştı. Bilet fiyatlarında yaşanan artışların keyfe keder olduğunu belirten Yıldızlı, taraftarları mağdur eden PASSOLİG sistemine dikkat çekti.

TARAFTARLARI ÇARESİZ BIRAKTI

Kocaelispor'un Göztepe ile İzmir'de oynayacağı müsabakaya deplasman taraftarının alınmayacağı duyurulması üzerine Yıldızlı şu ifadelere yer verdi; Türkiye'de işçiden emekliye, ev hanımından öğrenciye her kesimi mağdur etmeyi kendine görev edinmiş olan AKP iktidarı ne yazık ki sporun asli unsurları olan taraftarları da çaresiz bırakmayı başarmış durumdadır. Ülkedeki spor müsabakalarında keyfe keder belirlenen bilet fiyatlarına seyirci kalan iktidar yetkilileri şimdi de uydurma bahaneler ile binlerce taraftarın deplasman haklarını ellerinden almaktadırlar.

KOCAELİSPOR TARAFTARLARINI ÜZMÜŞ VE KIZDIRMIŞTIR

PASSOLİG sistemini devreye sokarken bir daha toplu cezalar olmayacak, bireysel olarak her eylem tespit edilecek diye açıklamalarda bulunan yetkililer, şimdi çözümü yeniden tribün kapatmakta, taraftara deplasman yasağı getirmekte arıyorlar. Taraftarları PASSOLİG marifetiyle fişlediğiniz yetmedi mi? Şimdi de gönül verdikleri takımlarını desteklemelerini mi engellemek istiyorsunuz? Şehrimizin markası, Kocaeli'nin en büyük değeri Kocaelisporumuzun 4 Kasım tarihinde Göztepe ile İzmir'de oynayacağı müsabakaya deplasman taraftarının alınmayacağının İzmir İl Güvenlik Kurulu tarafından açıklanması tüm Kocaelispor taraftarlarını üzmüş ve kızdırmıştır.

KOCAELİSPOR'U TARAFTARSIZ BIRAKMANIN BEDELİ AĞIR OLACAK

Henüz iki hafta önce İstanbul'da bir derbi maçına deplasman taraftarının alındığı bir dönemde ilgili kurumlar Kocaelispor taraftarının can güvenliğini sağlayamayacaklarını mı düşünüyorlar? Tüm taraftarlar her kulüp birbirinin sahasına gidip gelsin diye açıklamalar yaparken bu yasaklar nerden çıkıyor? Kentimizde spordan gelen, Kocaelisporumuzun formasını terleten iktidar ortağı vekillerin bu sorunun çözümü konusunda harekete geçmeleri gerekiyor. Kocaelispor'u şampiyonluk yolunda herhangi bir deplasmanda taraftarsız bırakmanın bedeli mutlaka çok ağır olacaktır.

DEPLASMAN BİR HAKTIR, ENGELLENEMEZ!

Futbol taraftarla güzeldir ve taraftarlar kulüplerin gerçek sahipleridir. Tüm yetkililerin bu bilinçle hareket etmelerini bekliyor, Göztepe - Kocaelispor müsabakasında Kocaelisporlu taraftarların da yer almasını gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum. Deplasman bir haktır, engellenemez!

Kaynak: HABER MERKEZİ