Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı’dan üreticiye destek!

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, İzmit’teki fındık üreticilerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

CHP Kocaeli Milletvekili Harun

Harun Özgür Yıldızlı’nın bu haftaki gündeminde, İzmit’in köylerinde üreticilik yapmaya çalışan fındıkçıların sorunları yer aldı. Ağır ekonomik şartlar altında üretici kalmaya devam etmeye çalışan İzmitli çiftçilerin neden devlet desteği kapsamına alınmadığı hususundaki sorularını yazılı olarak TBMM Başkanlığına ileten Yıldızlı, konunun takipçisi olmaya devam edeceğini de dile getirdi.

YILDIZLI’DAN ÜRETİCİYE DESTEK ÖNERGESİ

Yıldızlı, T.C. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması üzere Meclis Başkanlığına sunduğu önergede şu sorulara yer verdi:

“Kocaeli ilimizde fındık üretimi için devlet tarafından verilen desteklerden Kandıra ilçemiz faydalanırken hemen sınır komşu köyleri olan İzmit ilçesine bağlı köylerimiz faydalanamamaktadır. İzmit’in köylerinde yaşayan üreticilerimiz bu durum nedeniyle yaşadıkları mağduriyetleri defalarca dile getirmişlerdir. Bu bağlamda; Bölgesel olarak destek alan köylerin bitişiğinde bulunan İzmit’in köylerinin destek kapsamına alınması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Fındık Alanlarının Tespitine Dair Bakanlar Kurulu Kararının gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? Ekonomik sıkıntının zirve yaptığı bu dönemde üretim yapmaya çalışan ancak destek alamayan çiftçilerimizin durumu ne olacaktır?”