Hastanede iğneyi kabul etmedi, evinde doğurdu

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne doğum için giden kadın iğneyi kabul etmedi, evinde doğurdu.

Hastanede iğneyi kabul etmedi, evinde doğurdu

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde garip bir olay yaşandı. Bu sabah hamile bir kadın doğum anının gelmesiyle beraber şehir hastanesine gitti. Doğuma alınması gereken kadın kendisine yapılacak olan rahim toparlayıcı iğneyi bebeği zehirliyor korkusuyla istemediğini söyledi. İğnesiz doğuma alınmayan kadını ikna çalışmaları kameralara yansıdı.

“İĞNE YAPTIRMAM"

İnatla iğneyi kabul etmeyen kadın “Düşündüğüm için zaten bunu istemiyorum. Bu dilekçeyi aylar öncesinde avukatımla birlikte hazırladım. Bütün sorumluluğu kabul ettiğime dair beyanım var. Rahim toparlayıcısını 2020 yılından sonra kullanmaya başladılar” dedi.

“DOĞUMU ÖNGÖREMEYİZ"

Sağlık çalışanları ise “1986’dan beri bu görevdeyim. Yaptırdığım doğumların hepsinde bu iğneyi yaptım. Diğer isteklerine bir şey demiyoruz. Ama doğumu öngöremeyiz. Aşırı kanamada sana müdahale etmeyecek miyiz? Sen biliyor musun bunun olmayacağını? Önlem amaçlı yapılıyor. Senin iyiliğin için yapılıyor” diyerek ikna çabalarına devam etti.

EVİNDE DOĞUM YAPTI

İddiaların ardından yapılan paylaşımlara göre Şehir Hastanesi’nde doğum yapmayan Serap isimli hamile kadının doğumunun Körfez’deki evinde gerçekleştiği ve iki ebe tarafından yapıldığı öğrenildi. Öte yandan Serap isimli kanının bir kız çocuğu dünyaya getirdiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ